Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

02. 06. 2020. 15:02 >> 15:01

SEŠ ''VASO ALIGRUDIĆ''

Srednjoškolci kreirali aplikaciju za Ministarstvo odbrane

Đaci i profesori iz Srednje Elektortehničke škole "Vaso Aligrudić" razvili su aplikaciju za internu upotrebu u Ministarstvu odbrane, koja će unaprijediti poslovne procese tog resora.

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević i Državni sekretar Slobodan Filipović danas su zajedno sa predstavnicima SEŠ završili još jedan uspješan projekat iz oblasti informacionih tehnologija.

''Na taj način, iskazana je spremnost sistema odbrane da podrži talentovane srednjoškolce i podspješi njihov razvoj koji u perspektivi može doprinjeti razvoju sistema odbrane i Crne Gore u domenu informacionih tehnologija'', ističu u saopštenju.

Navode da s obzirom da MO i VCG intezivno rade na modernizaciji informacionih sistema i razvoju sajber sposobnosti, iskazana je otvorenost za proširenje saradnje, koja bi doprinijela obostranom napretku.

Ističu da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviće da podstiču mlade, njihovu kreativnost i talente.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније