Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

02. 06. 2020. 16:40 >> 16:43

SJUTRA O DOPUNAMA ZAKONA

Za pravna lica kazne od dvije do 20.000 eura

Skupštinski odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje razmatraće sjutra dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim su predviđene novčane kazne za prekršaje u ovoj oblasti.

Novčane kazne za pravna lica su od dvije do 20.000 eura, za odgovorne osobe od 500 do dvije hiljade, a za fizička lica od sto eura do dvije hiljade eura.

Predlog zakona utvrdila je Vlada 20. maja i zatražila da se usvoji po skrećenom postupku u interesu javnog zdravlja, imajući u vidu značaj mjera radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnoj Gori.

To se odnosi i na suzbijanje i sprječavnje zaraznih bolesti u druge države i zaštitu stanovništva.

Zakonom je predloženo da se od dvije do 20 hiljada eura kazni za prekršaj pravno lice ako ne obezbijedi poštovanja obaveznog pridržavanja mjere fizičke udaljenosti između lica, ako ne obezbijedi ličnu zaštitnu opremu - maske, a po potrebi i drugu opremu za zaposlene.

Ista kazna predviđena je za pravno lice ako dozvoli ulazak i boravak kupaca/korisnika usluga u objektima, u vozilima javnog prevoza putnika ili prevoza vozilima zaposlenih za sopstvene potrebe suprotno odredbama zakona.

Kazna od dvije do 20 hiljada eura predviđena je za pravno lice koje ne izvrši obaveznu dezinfekciju objekata, vozila javnog prevoza i one kojima prevozi zaposlene.

Odgovorna lica za prekršaje kazniće se od 500 do dvije hiljade eura, preduzetnik od 350 do dvije hiljade, a fizička lica od sto do dvije hiljade eura.

Predviđeno je da se pravnom licu i preduzetniku, pored kazne za prekršaj, može izreći i zaštitna mjera zabrana obavljanja djelatnosti do šest mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније