Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi. [ Mina ]

01. 06. 2020. 13:55   >>  13:54 2

VRIJEDNA OPREMA

Turski biznismen donirao KCCG 30 električnih kreveta

Turski biznismen Naser Alim donirao je Kliničkom centru (KCCG) 30 električnih kreveta najsavremenije tehnologije i prateću opremu, čija je vrijednost veća od 43 hiljade USD.

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da pored električnih kreveta dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, stečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice.

“Donacija je realizovana uz podršku Ministarstva zdravlja i generalnog konzula u Istanbulu Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da će tom donacijom poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite koju pružaju pacijentima.

“Veliku zahvalnost KCCG i Crna Gora duguje donatorima, prije svega Alimu, koji je pokazao da ta nit koja spaja Crnu Goru sa svojim iseljenicima ne prestaje ni jednog trenutka i da se solidarnost pokazuje upravo u onim trenucima kada je najpotrebnije”, rekao je Eraković.

On je dodao da se nada da će ovo biti prilika za još veće unapređenje saradnje između KCCG i crnogorskih istaknutih iseljenika širom svijeta.

Generalna direktorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju Slađana Pavlović istakla je da je ova, kao i prethodne donacije Crnoj Gori, potvrda prijateljstva dvije države.

Ona je navela da je zadovoljna dosadašnjim osavremenjavanjem KCCG i poručila da će nastaviti sa daljim unapređenjem tehnoloških i infrastrukturnih uslova rada te zdravstvene ustanove.

Pavlović je kazala da je tokom prethodne tri godine u infrastrukturno i tehnološko osavremenjavanje uloženo više od 15 miliona eura, dok je za ovu godinu samo iz državnog budžeta predviđeno više od deset miliona eura.

“To jeste novac koji je usmjeren građaninu Crne Gore, to jesu ulaganja koja treba da unaprijede kvalitet liječenja naših pacijenata, to jesu ulaganja koja treba da unaprijede i uslove rada naših ljekara”, dodala je Pavlović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније