Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

01. 06. 2020. 13:32   >>  13:30

JANOVIĆ U BIJELOJ

Za obnovu dvije sportske sale 60.000 eura

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je posjetio OŠ "Orjenski bataljon" i Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj, u kojima je Ministarstvo na čijem je on čelu, adaptiralo sportske sale, za šta je uloženo oko 60 hiljada eura.

"Nastavljamo dinamičan razvoj sportske infrastrukture koju smo od početka definisali kao jedan od naših ključnih prioriteta. Sa ove dvije sportske sale približavamo se broju od 50 sufinansiranih projekata izgradnje i adaptiranja sportskih objekata, što sveukupno predstavlja jednu od najvećih investicija do sada u našoj državi kada je u pitanju sportska infrastruktura. Zahvaljujemo se Rukometnom savezu Crne Gore koji je prepoznao pozitivnu inicijativu Ministarstva, te donirao opremu za mini rukomet u Dječijem domu 'Mladost'", kazao je Janović.

Pored ulaganja u infrastrukturu, Ministarstvo sporta i mladih organizovalo je i promociju i podjelu Evropskih omladinskih kartica EYCA, kao i predavanje na temu "Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu" koje se održala u saradnji sa još tri resora: Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom javne uprave i Upravom policije.

Danas je u posjeti Dječijem domu "Mladost" bio i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.

Kako ističu u Ministarstvu, posjeta je poslužila i za promociju EYCA kartica – Evropske omladinske kartice, koja je jedina besplatna kartica, koja omogućava mladima Crne Gore uzrasta od 13 do 29 godina da koriste preko 130 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta širom Evrope.

Janović je naglasio da je ključna ideja da se mladima pošalje poruka da, od samog osnivanja, u Ministarstvu sporta i mladih imaju pouzdanog partnera na kog uvijek mogu da se oslone, te da je primarni cilj ove institucije kontinuirani rad i napredak na polju statusa i položaja mladih u Crnoj Gori.

"Imamo još jednu inicijativu u Ministarstvu sporta i mladih, a to je kampanja 'Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu', u okviru koje smo danas održali predavanje na temu sajber bezbjednosti, a koja ima za cilj da na pristupačan i interaktivan način podigne svijest djece i mladih o neophodnosti razvoja digitalne pismenosti, kao i pravilnoj i korisnoj upotrebi novih tehnologija", dodao je ministar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније