Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

31. 05. 2020. 10:42   >>  11:02 1

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

Ekonomski fakultet doprinio nezavisnosti CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog crnogorskog jubileja — 60 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta, prvog u Crnoj Gori, dekanu Nikoli Miloviću, studentima, profesorima, nastavnom kadru i svima zaposlenima uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Ekonomski fakultet je rodonačelnik visokoškolskog obrazovanja u Crnoj Gori, deceniju i po kasnije jedan od osnivača Univerziteta, nukleus novih znanja i vjesnik i snažan zamajac naučnog i ukupnog razvoja i napretka, koji je doveo do demokratskog referenduma o nezavisnosti prije 14 godina, i ekonomskog i demokratskog preporoda naše današnje države”, naveo je Đukanović.

Jubileji su prilika, ističe, da se svi prisjete ljudi koji su svoje znanje i pedagoško umijeće tokom proteklih šest decenija ugrađivali u temelje tradicije i savremenog imidža Ekonomskog fakulteta, stvarajući uslove za generacije studenata da stiču i teorijska i praktično upotrebljiva znanja, primjenjiva i u Crnoj Gori, i u svijetu.

“Od prvih dekana — Mirčete Đurovića, Boška Gluščevića i Rista Vukčevića, Ekonomski fakultet, vođen ljudima koji su ostavili dubok trag u crnogorskoj ekonomskoj misli, odškolovao je generacije koje su davale i daju pečat ukupnom razvoju Crne Gore. Siguran sam da ćete nastaviti da osluškujete bilo vremena, da vodite računa o potrebama i ekonomskim potencijalima, kao i zahtjevima tržišta rada, uvažavajući neophodnost usvajanja novih znanja i tehnologija, prilagođavajući tome nastavne programe, kako bi generacije koje dolaze bile osposobljene da vode zemlju u skladu sa evropskim i svjetskim trendovima. To podrazumijeva poštovanje visokih standarda u obrazovnom i istraživačkom radu, što je pretpostavka modernog razvoja i napretka cijelog društva”, istakao je predsjednik Crne Gore.

Upravo zahvaljujući takvom kursu, navodi Đukanović, Crna Gora je prešla put od jedne od najmanje razvijenih jugoslovenskih republika, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, međunarodno priznate države, članice NATO i lidera u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, države spremne da odgovori i izazovima kao što je pandemija COVlD-19, čiju je prva fazu uspješno savladala.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније