Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

30. 05. 2020. 13:30 >> 19:47

26 POVRIJEĐENIH

Ašanin: Svi dovezeni u NK bolnicu stabilno

Svi pacijenti, njih 26, koji su jutros, nakon udesa na Bogetićima dovedeni u Opštu bolnicu Nikšić zbrinuti su i stabilnih su vitalnih parametara, saopštio je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin. Sedam pacijenata je zadržano, a 19 je pušteno na kućno liječenje. Pet osoba je na intenzivnoj njezi, zbog unutrašnjeg krvarenja operisana je devetogodišnja djevojčica, istakao je Ašanin, dodajući da su medicinski timovi brzo reagovali i zbrinuli sve pacijente.

"Od 9 sati jutros kada je primljen prvi pacijent, u bolnicu je stiglo 26 povrijeđenih iz saobraćajnog udesa. Od 26 povrijeđenih, njih je 19 nakon urađene dijagnostike pušteno na kućno liječenje, a sedmoro je zadržano. Pet na jedinici intenzivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na odjeljenju hirurgije, a drugi na odjeljenju ortopedije," naveo je Ašanin.

"Jedna djevojcia od devet godina je zbog unutrašnjeg krvarenja opeirsana, sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara, ali je i dalje zbog nastavka liječenja na intenzivnoj njezi," rekao je Ašanin.

"Svi na intenzivnoj njezi su stabilnih vitalnih parametara, radi se kod većine o povredama i prelomima ekstremiteta, i povredi rebara. Napravićemo još neke laboratorijske pretrage moguće da će dio njih i sjutra ili danas biti operisan, kako bi se otklonile definitivno sve povrede," naveo je on.

Opšta bolnica Nikšić ima medicinske timove za ovakva vanredna stanja, kao što je ova, za pola sata svi su timovi bili tu u bolnici, rekao je Ašanin.

"Nadamo se da će se svi koji su na jedinici intenzivne njege se brzo oporaviti i vratiti kući," istakao je Ašanin.

Hrapović obišao povrijeđene

Ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je povrijeđene iz udesa kod Bogetića koji su zbrinuti u Opštoj bolnici (OB) Nikšić.

Hrapović je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, povrijeđenima poželio brz oporavak, a porodicama tragično preminulih uputio saučešće.

On je pohvalio brzu reakciju zdravstvenih službi, prije svega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su, kako je naveo, u najkraćem mogućem roku stigle na mjesto nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene u OB Nikšić.

„Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti“, kazao je Hrapović.

„Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama“, rekao je Hrapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније