Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 05. 2020. 16:26   >>  17:46

SAVJET RTCG

Održali zatvorenu sjednicu zbog korone

Savjet RTCG je juče održao 7. redovnu sjednicu koja je bila zatvorena za medije. Odluku o privremenom zatvaranju sjednice za medije zbog situacije Kovid19 Savjet je donio jednoglasno.

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) konstatovao je da uredništvo te medijske kuće mora Komisiji za predstavke i prigovore dostavljati opširnije odgovore i izjašnjenja na prigovore slušalaca i gledalaca.

Savjet je na sjednici poručio da se odgovori i izjašnjenja moraju dostavljati na vrijeme i u skladu sa Poslovnikom.

„Obuhvatnost odgovora je neophodna radi sagledavanja šireg konteksta prigovora, ali i uređivačke nezavisnosti. Neadekvatni i nepotpuni odgovori na prigovore gledalaca i slušalaca nijesu prihvatljiv poslovni i standard odgovornosti prema javnosti“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Savjet RTCG nije prihvatio zahtjeve za izuzećem generalnog direktora te medijske kuće iz disciplinskih postupaka, jer ne postoji osnov shodno odredbama Zakona o radu.

Na sjednici Savjeta utvrđen je i novi rok za dostavljanje predloga nove sistematizacije radnih mjesta u RTCG, koji je bio 1. april, ali je zbog situacije COVID 19 odložen za 1. jul ove godine.

Kako je saopšteno, na sjednici Savjeta zaključeno je da je neophodno usaglasiti Kolektivni ugovor sa Zakonom o radu do kraja godine.

Na sjednici je razmatrana inicijativa za izmjenu programsko-produkcionog plana (PPP) Televizije Crne Gore (TVCG) koja se odnosila na ponovan početak proizvodnje i emitovanja emisija koje su privremeno zbog mjera NKT-a bile izmještene iz programske šeme, izmještanje emisije “Šofrovizija” sa drugog na prvi program RTCG u terminu emisije “Korona! Ostani doma!”, čiji je serijal završen i uvođenje nove dokumentarne emisije o pandemiji korona virusa.

Savjet je konstatovao da se u prvom dijelu ne radi o izmjenama, nego samo o povratku emisija u redovni program, jer su bile privremeno zaustavljene zbog stuacije COVID 19.

Kako se navodi, druga izmjena zahtijeva proširenje opisa emisije “Šofrovizija” i samim tim je neophodno dostaviti detaljnija objašnjenja uredništva.

„U trećem dijelu Savjet je u načelu saglasan, ali je neophodno dobijanje više informacija i opisa uključujući i naziv emisije, njeno trajanje i finansijska sredstva“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније