Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

28. 05. 2020. 12:56   >>  12:55

ŠEHOVIĆ

Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje. Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje“, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Kako je istakao Šehovič, važno je maturantima i polumaturantima, koji su sve vrijeme epidemije bili disciplinovani, koji maturske i polumaturske ispite polažu prilježno i poštujući mjere, te koji su važan dio svog odrastanja podredili opštem dobru, poslati poruku da je država svjesna toga.

„Ne mogu da se ne osvrnem na maturante ove generacije, kojima želim da poručim: Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih. Nemojte da mislite da nijesmo primijetili da nijeste imali priliku da posljednje mjesece škole provedete sa prijateljima, u druženju i slavlju'', rekao je ministar.

Čitavo društvo je, kako kaže, svjesno situacije u kojoj su bili i odricanja koja su mladima posebno teško pala.

„Ipak, nemam nikakve sumnje da te nezaboravne momente nijeste izgubili, već da ćete ih nadoknaditi, na neki možda čak još kreativniji način od uobičajenog. Jeste vam bilo teže nego prethodnim generacijama, ali ste i naučili vrijedne lekcije, koje te prethodne generacije nijesu, a koje vam u životu sigurno neće štetiti, već naprotiv - učiniće vas mudrima“, poručio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније