Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

28. 05. 2020. 12:23   >>  12:25

DOBA KORONE

Diplomate knjigom zabilježile period izolacije

Ambasadori država članica EU u Crnoj Gori i šef Delegacije EU Aivo Orav, zabilježili su period koji smo proveli u izolaciji i tako je nastala nesvakidašnja knjiga ''Diplomate ujedinjene u izolaciji'' koju je izdao EU info centar.

Knjiga “Diplomate ujedinjene u izolaciji“ predstavlja svojevrstan osvrt 13 rezidentnih ambasadora zemalja članica EU u Crnoj Gori i ambasadora EU Aiva Orava na proteklo vrijeme korona ere. Ona sadrži ne samo osvrt na njihov posao kao diplomata već i trenutke iz privatnog života i intimna razmišljanja. Takođe predstavlja i svjedočanstvo Evropske solidarnosti sa Crnom Gorom.

“Ova pisana riječ je svjedočanstvo o tome kako su se diplomate i diplomatija našli na terenu na koji nijesu navikli i za koji nijesu baš trenirani, o izazovima sa kojima su se morali suočiti, o tome kako su ih prebrodili i o poukama koje su izvukli. Ono što ostaje kao njihov “testament” iz ove priče je da su pokazali visoku odgovornost i privrženost kako svojim zemljama i svome poslu, tako i Crnoj Gori sa kojom su podijelili rizik, strah, teret, samoću, ali i radost i zadovoljstvo zajedničkog života i zajedničkog trijumfa“, napisao je u predgovoru za ovu knjigu Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović.

Diplomate navode da se kroz ovu knjigu može sagledati svijet diplomatije u drugačijem svijetlu ali i svjedočiti aktivnom naporu da se zajedničkim snagama pruži pomoć onima koji kojima je bila potrebna.

''Korona era je za sve bila nepoznat i iznenadan izazov ali je isto tako sigurno da će za njom ostati svjedočanstvo sveukupne solidarnosti i zajedništva. Knjiga “Diplomate ujedinjene u ozolaciji“ je jedno od takvih svjedočanstava. Baš zbog toga što je prva ove vrste, zadovoljsto u čitanju ove knjige je zagarantovano'', navode iz Eu info centra.

Svi koji žele mogu je besplatno preuzeti sa internet adresa EU info Centra i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ili licno u EU Info Centru u Podgorici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније