Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 05. 2020. 10:58 >> 10:57

VRIJEDNOST 150.000 €

Raspisani pozivi za podršku barskim poljoprivrednicima

Sekretarijat za privredu Opštine Bar raspisao je javne pozive za podsticaje i investiranje u razvoj poljoprivrede za 2020. godinu vrijedne 150 hiljada eura.

 

Raspisano je šest javnih poziva za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u iznosu od 30.000 eura, za dodjelu podrške razvoju vinogradarstva i podrumarstva u iznosu od 23.000 eura, za dodjelu podrške stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 24.000 eura, za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva u ukupnom iznosu od 15.000, za  dodjelu podrške aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada u ukupnom iznosu od 22.000 eura I za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje u ukupnom iznosu od 26.000.

“Visina podrške za ove podsticaje je 50 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji odnosno 60 odsto za mlade proizvođače od 18 do 30 godina. Za nabavku sadnog materijala odobrava se podrška od  80 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji. Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u svakom javnom pojedinačno”, saopšteno je iz Opštine.

Pored poziva, Planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Bar za 2020. godinu opredjeljena su sredstva i za izradu tehničke dokumentacije za rješavanje pitanja vodosnadbijevanja na bezvodnom području i rekonstrukciju seoske putne infrastrukture u iznosu od 2.500 eura.

“Upravljanje rizicima u poljoprivredi u iznosu od 2.500 eura promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede u iznosu od 5.000 eura”, saopšteno je iz Opštine.

Rok za dostavljanje zahtjeva po svih javnim pozivima je 10. oktobar 2020. godine, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovih programa.

“Javni pozivi za podsticaje i investicije u poljoprivredi objavljeni su na web sajtu Opštine Bar www.bar.me, a dodatne informacije građani mogu dobiti u kancelarijama Sekretarijata za privredu, putem telefona 030 301 450 ili na e-mail adrese marko.novakovic@bar.mei danka.vukmanovic@bar.me”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније