Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

26. 05. 2020. 10:50 >> 10:50

OSUDE IZ SNP-A

"Nadležni da riješe slučaj skrnavljenja spomenika"

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica najoštrije je osudio skrnavljenje spomen ploče na Ravnom Lazu, u Piperima, posvećene organizatorima slavnog Trinaestojulskog ustanka, po kojem je Crna Gora postala poznata širom Evrope i zapalila luču otpora fašizmu na porobljenom kontinentu.

"Želimo da vjerujemo da je ovaj vandalski čin djelo nesavjesnog pojedinca, a nikako organizovani akt, kojim bi se željela nanijeti šteta Crnoj Gori, njenom miru, poretku i skladu. Ipak, čudi nas što se ovakve stvari dešavaju upravo u ovim vremenima i na taj način doprinosi podgrijavanju strasti u i onako pregrijanoj atmosferi", navodi se u saopštenju.

Ocjenjuju da smirivanju tenzija ne pomažu ni izjave ministra kulture i gradonačelnika Podgorice.

"Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne organe da što prije riješe ovaj slučaj, a pojedince koji obavljaju visoke državne funkcije da povedu računa o izjavama koje daju i ljudima koje targetiraju, te tako stvaraju dodatne probleme našem društvu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније