Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 05. 2020. 13:41   >>  13:47

KONKURS CDT

Najbolji dizajnerski rad Aleksandre Drecun

Na konkurs koji je organizovao CDT u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore za mlade dizajnere na temu "Trideset godina od pada Berlinskog zida", prvu nagradu osvojila je Aleksandra Drecun studentkinja FLU za rad "Jugoslavija".

Druga nagrada pripala je Jovani Mugoši ilustratorki i grafičkoj dizajnerki za rad "Duality", a treća Ani Mitrović, studentkinji FLU, za rad "Fall".

Konkurs je realizovan u maju, a odazvali su se mladi dizajneri, studenti Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU), Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran i Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Žiri su činili Ana Matić (predsjednica), Zdravko Beli Delibašić i Tatjana Koprivica.

Kako se navodi u saopštenju CDT-a, nagrade će uručiti za prva tri osvojena mjesta, a zbog trenutnih okolnosti, planirana izložba plakata u Podgorici se odlaže do daljnjeg.

"U znak sjećanja na pad Berlinskog zida i početak raspada Jugoslavije, CDT, sa partnerima iz šest zemalja Evropske Unije i Zapadnog Balkana, u okviru program 'Evropa za građane – evropsko sjećanje', uz podršku Evropske komisije, realizuje projekat '1989-2019: 30 godina od pada Berlinskog zida'. U sklopu projekta pokrenut je javni dijalog o 1989. i njenim refleksijama na ujedinjenu Evropu i bivše jugoslovenske države. Kroz set različitih javnih događaja, tribina, predavanja, izložbi želimo da pokrenemo debatu o tome zašto se u bivšoj Jugoslaviji desilo spajanje nacionalnog i neonacionalističkog.
Cilj nam je da se kroz ovu našu akciju poveže što više ljudi i kroz otvoren dijalog da dodatni doprinos afirmaciji i razvoju evropskih vrijednosti", ističe se u saopštenju CDT-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније