Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2020. 12:30 >> 12:29
2

STRIKOVIĆ

Još nema odgovornih za deportaciju Bošnjaka iz Herceg Novog

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković kazao je da je deportacija Bošnjaka 1992. iz Herceg Novog jedna od najružnijih epizoda ratne politike 90-ih za koju još uvijek nema odgovornih niti pravde za žrtve.

Striković navodi da kada tako puno vremena prođe a ne utvrdi se istina tada zločin, koliko god bio veliki, bude još veći.

"Ono što možemo je da podsjećamo i upozoravamo sve dok se ne sazna istina i obezbijedi pravda. Ne samo da su iz ove države ljudi poslati u smrt nego ova država nije u stanju da porodicama žrtava bar malo olakša time što će kazniti odgovorne", navodi se u saopštenju.

SDP je, kako je kazao, tu kao i svih ovih godina, da ne dozvoli da ovaj zločin prekrije zaborav.

"Ako dozvolimo da zaboravimo, a mnogo ih je u CG koji bi to htjeli, nemamo šansu kao društvo da idemo naprijed.
Utvrđivanje istine o ratnim zločinima je i obaveza na kojoj insistiraju i naši evropski partneri. Jasno je da se u krug evropskih društava ne može ući sa raznim sjenkama i hipotekama prošlosti,a  deportacija Bošnjaka je možda i najveća hipoteka ove države", navodi se u saopštenju Strikovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније