Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

25. 05. 2020. 22:34   >>  22:44

MUZIČKA AKADEMIJA

Očekuju veliko interesovanje za master studije

Dekan Muzičke akademije Bojan Martinović je kazao da očekuju veliko ineteresovanje za novi model master studija, koje se organizuju po dvogodišnjem modelu koji se pokazao kao najzastupljenija i najsuperiorniji u Evropi, kada se govori o umjetničkom obrazovanju.

"Važna je činjenica da je za širok spektar poslova na tržištu rada neophodno minimum 240 ECTS, ali i stečena znanja i vještine koje po logici i sili stvari nije moguće obuhvatiti na bachelor studijama. Od ove godine tu je i olakšavajuća okolnost za sve njih u vidu besplatnih studija, pa treba očekivati i blagi porast interesovanja", kazao je Martinović.

Prema informacijama koje ima, kaže da postoji i određeni broj kandidata izvan Crne Gore koji će svoju šansu takođe tražiti na prijemnom ispitu.

"Ove godine upisaćemo studente na dva studijska programa: Izvođačke umjetnosti i Opšta muzička pedagogija", najavio je dekan Martinović.

Broj mjesta će biti, pojašnava on, u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete, potrebama tržišta rada, ali i na osnovu organizacionih kapaciteta, dok će konačan broj biti manji u odnosu na broj studenata koji se prima na bachelor studijama.

"To je praksa svih visokoškolskih umjeničkih institucija i pokazala se kao višestruko korisna. Prije svega, zbog prirodne selekcije, ali i kompetitivnosti koji dobijemo na prijemnim ispitima, a koja ne smije biti zanemarena ako želimo napredak", smatra Martinović.

Vijeće Muzičke akademije raspravljaće o strukturi i broju studenata za upis na master studije, a potom predlog uputiti daljim instancama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније