Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR Centar [ Objavila: M.L.B. ]

24. 05. 2020. 10:53   >>  10:51 1

STANKOVIĆ

Google Scholar bilježi pojačanu aktivnost naučnika UCG

U posljednjih šest mjeseci broj naučnika Univerziteta Crne Gore (UCG) čiji su radovi prepoznati na Google Scholar listi, najvećem svjetskom veb pretraživaču naučnih radova, povećao se za 50 imena i sada ih ima ukupno 443, saopšteno je iz UCG.

Navodi se da su među prva tri rangirana naučnika, na osnovu citiranosti od strane njihovih kolega iz cijelog svijeta, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Nataša Raičević, redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Duško Bjelica i redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Ljubiša Stanković.

“Pored njih, u prvih deset imena, mjesto na toj listi zauzeli su i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović, redovni profesor PMF-a Ivana Pićurić, redovni profesor ETF-a Igor Đurović, redovni profesor ETF-a Srđan Stanković, redovni profesor na Biologiji PMF-a Vladimir Pešić”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, u prvih deset imena, mjesto na listi zauzeli i saradnik u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jovan Gardašević, i prorektorica UCG i predsjednica Naučnog odbora UCG, kao i vanredna profesorica ETF-a Irena Orović.

Iz UCG kazali su da je značajan doprinos i svih ostalih naučnika i istraživača Univerziteta, koji su učinili da crnogorska akademska zajednica bude snažnija na listi Google Scholar pretraživača.

“Taj pretraživač indeksira radove naučnika i svaki naučni rad povezuje s publikacijama u kojima je već citiran, u bazi, za koju je 2018. godine procijenjeno da sadrži oko 389 miliona dokumenata, uključujući članke, citate i patente, što ga čini najvećim pretraživačem u svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Iz UCG pozdravili su uspjeh kolega i pozvali mlade kolege da ličnim zalaganjem i radom, vidljivim na globalnom nivou, doprinesu ugledu Univerziteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније