Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

23. 05. 2020. 10:42   >>  17:36 1

ČESTITKE PARTIJA

Ramazanski bajram da bude podsticaj širenju tolerancije

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori čestitke su uputili predstavnici političkih partija.

 

Zajedništvo i međusobno uvažavanje najveća snaga savremene Crne Gore

Politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović čestitao je u ime DPS-a i u svoje lično ime reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.

,,Prethodni mjeseci u kojima smo kao društvo bili suočeni sa izazovom borbe sa novim koronavirusom, još jednom su dokazali da su zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje najveća snaga savremene Crne Gore. Multikonfesionalni sklad temelj je građanskog identiteta i ujedno najsnažnija linija odbrane tekovina 21. maja. U to ime, uz želju da praznik provedete u dobrom zdravlju – sa porodicom, prijateljima i komšijama, još jednom vam čestitam ovaj veliki praznik“ , navodi se u čestitki.

Neka Ramazanski bajram bude podsticaj širenju tolerancije

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Mjesec posta bio je prilika da ojačamo u snaženju temeljnih ljudskih vrijednosti koje se ogledaju u praštanju i zajedništvu. Tokom ramazana, naša srca su se smirila, a taj mir smo prenijeli u naše porodice. Neka Ramazanski bajram bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih vjera i nacija. Neka plemenita simbolika nastupajućeg blagdana bude naša dodatna motivacija i snaga da praktikujemo te vrijednosti kao trajne", naveo je Husović.

Radujmo se, kaže Husović, Ramazanskom bajramu, koji okuplja porodicu. Bajramsku radost podijelimo sa komšijama i prijateljima, tako što ćemo im darovati lijepu riječ.

"U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam Ramazanski bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun”, zaključio je Husović.

Ramazanski bajram da donese nove razloge za radost

Predsjednica Socijaldemokratske Partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković čestitala je Ramazanski Bajram vjernicima islamske vjeroispovjesti kao i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću.

"U teškim vremenima najsnažnije se pokazuju ljudskost, sloga i solidarnost. Najveća je vrlina sačuvati snagu u vremenima iskušenja, a hrabrost staviti želje drugih ispred svojih. Neka nam svima Ramazanski Bajram donese porodično jedinstvo i društvenu solidarnost. Danas nam je, više nego ikad, potrebno da jedni druge bodrimo mislima a pomažemo djelima. Želim vam da Ramazanski Bajram dočekate u dobrom zdravlju i veselju uvjerena da će dani koji uslijede donijeti nove razloge za radost." navodi se u čestitci Vuksanović Stanković.

Knežević: Crna Gora da ostane svijetli primjer harmonije i suživota

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera partije, kao i u svoje ime, povodom Ramazanskog Bajrama uputio najiskrenije čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Knežević je uvjeren da Crna Gora i dalje treba da ostane svijetli primjer harmonije i suživota na našim i širim prostorima.

"Po istom osnovu Knežević ističe da osnovi islama podrazumijevaju iskreno i puno razumijevanje i za tuđe nevolje, posebno za progone na vjerskoj osnovi, uz ugrožavanje ljudskih prava i sloboda. Zato je duboko uvjeren da nijedan čestiti pripadnik islamske vjeroispovijesti danas u Crnoj Gori ne gleda dobronamjerno na represivne mjere, koje režim otvoreno i primitivno sprovodi nad Mitropolijom crnogorsko primorskom i pravoslavnim vjernicima, na šta već reaguju mnogi slobodoljubivi pripadnici svih vjera i nacija u Crnoj Gori i svijetu", naveo je Knežević.

Pomirenje i povezivanje da bude trasa puta kojom će koračati Crna Gora

Lider URE Dritan Abazović čestitao je Ramazanski bajram uz želju da simbolika tog velikog praznika – pomirenje i povezivanje, bude trasa puta kojom će koračati Crna Gora.

“Želim da ta univerzalna simbolika dobrog koji nosi Bajram bude nadahnuće za svaki naš naredni dan, mjesec, godinu… Bajramski blagdani su prilika da nas podsjete da nikada ne smijemo da smetnemo sa uma vječne i neprolazne vrijednosti otkada je postojanja svijeta i ljudi a to su suživot, humanost i pravda”, navodi Abazović u čestitki.

Poželio je da minuli ramazanski post podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih stvari.

“Podijelimo radost Ramazanskog bajrama sa svojim komšijama i prijateljima, uz želju svima da praznik dočekamo u zdravlju, čiste duše i punog srca neprestano širući ideju mira i solidarnosti u našoj Crnoj Gori”, poručio je lider URE na kraju čestitke.

Bečić: Harmonija koju niko nije uspio narušiti

Tokom njenog viševjekovnog trajanja, Crnu Goru, našu zajedničku kuću, krasila je njena multikonfesionalnost i sklad među građanima različitih konfesija, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

"Otkucaji različitih časova sa džamija, pravoslavnih crkava i katoličkih katedrala uvijek su u Crnoj Gori tvorili harmoniju koju nikada niko nije uspio narušiti", poručio je Bečić čestitajući u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori praznik, Ramazanski bajram.

On je dodao da želi da ih ovogodišnji Ramazanski bajram podsjeti na neprolaznost najviših vrijednosti kao što su dobrota, humanost, nesebičnost, briga o drugom.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније