Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

21. 05. 2020. 07:39 >> 07:38

NIKŠIĆ

Zbog nelegalnog odlaganja otpada kažnjeni sa 500 eura

Prema najavama nikšićke Komunalne policije, korito rijeke Gračanice ubuduće će biti pod nadzorom, čime će se pokušati spriječiti stvaranje divljih deponija, problema koji je posebno izražen u naselju Gvozdenice.

Službenici Komunalne policije u tom cilju počeli su aktivnosti, pa su tokom nadzora prije nekoliko dana u nelegalnom odlaganju otpada, u koritu Gračanice zatekli Nikšićane T.B. i N.P.

“Po prijavi mještana naselja Gvozdenice, u koritu rijeke Gračanice izvršili smo komunalni nadzor i utvrdili u dva odvojena slučaja da su dva lica odložila otpad van mjesta predviđenih za to. Oni su na taj način formirali nelegalne deponije i procesuirani su u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima, to jest izdati su im prekršajni nalozi. Kazna za ovaj prekršaj za fizičko lice, a to je u ovom slučaju, iznosi 500 eura”, saopštio je juče načelnik nikšićke Komunalne policije Novica Milović.

Kasnije je saopšteno da je i lice R.Š. zatečeno dok je nelegalno odlagalo otpad, pa je takođe procesuiran i biće kažnjen sa 500 eura.

Početkom proljećnih radova, istakao je Milović, služba je imala veći broj pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, pa su odlučili, uprkos brojnim drugim obavezama, da pojačaju nadzor u Gvozdenicama. Milović je najavio da će u tom prigradskom naselju ubuduće stalno obilaziti kritične lokalitete.

Direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović smatra da je primjena kaznene politike zbog odlaganja otpada konkretan pomak u dosadašnjoj praksi za koji se nadaju da će imati efekta.

Nedavno su, kazao je Perović, imali sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i zadovoljni su što se dogovoreno poštuje.

“Mi ćemo, kao i dosad, ukazivati na probleme i davati doprinos da se stanje unaprijedi. Naša vizija Nikšića, kao grada na rijekama i jezerima, održiva je samo ako cijeli sistem pruži podršku, a nadamo se da će to biti i institucionalno i pojedinačno, jer svi građani treba Nikšić da čuvaju kao svoju kuću”, naglasio je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније