Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

20. 05. 2020. 13:50 >> 14:01
8

NAREDNE SEDMICE

Organizuju povratak CG studenata u Srbiju

Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana organizovaće početkom naredne nedjelje besplatan transfer studenata do Beograda. Prema trenutnim informacijama od resornog ministarstva u Srbiji, da bi crnogorski studenti koji studiraju u Srbiji nastavili svoje nastavne i ispitne obaveze i ušli u zemlju, neophodno je da imaju: negativan test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata, elektronsku potvrdu fakulteta u Srbiji o studentskim obavezama koju traže toj ustanovi, te da najave putovanje Ambasadi Crne Gore u Srbiji, poručila je Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.

"Dodatno, važno je da studenti koji se vraćaju u Srbiju znaju da će im, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, biti omogućeno besplatno testiranje na Kovid-19. Testiranje se zakazuje direktno u Institutu, a najvećim dijelom će biti organizovano tokom vikenda", rekla je Kurpejović.

Svi studenti koji su zainteresovani za organizovani prevoz mogu se javiti Ministarstvu prosvjete uz dostavljanje ličnih podataka (ime i prezime, matični broj, datum kadaim počinju obaveze na fakultetu, broj telefona i e-mail adresa). Ove podatke potrebno je poslati na mail: milica.zizic@mps.gov.me.

Napominju da, ukoliko u međuvremenu Vlada Republike Srbije ipak odobri ulazak stranih državaljana i bez negativnog testa na Kovid-19, prevoz će se svakako realizovati u predviđenom terminu i u skladu sa instrukcijama i detaljima koji će biti blagovremeno dostavljeni.

"Podsjećamo da će ispitni rokovi na svim ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori početi 10. juna, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje, dok većina nastavnih i ispitnih obaveza u Srbiji počinje sljedeće nedjelje", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније