Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

20. 05. 2020. 20:46   >>  20:44

“NORVEŠKA ZA VAS - CG”

Izgradnja sportskih terena u Rožajama

U toku ljeta u Rožajama će biti realizovan projekat “Norveška za vas – Crna Gora”, kojim je predviđena izgradnja različitih sportskih i rekreativnih terena na Brezovačkom brdu, u park šumi koja se nalazi u predgrađu Opštine Rožaje.

Opština Rožaje je inicijator ovog projekta i finansiraće 10 odsto ukupnog novčanog iznosa njegove realizacije.

Predsjednik Opštine Rahman Husović ukazao je na značaj ovog razvojnog programa koji će, kako je kazao, unaprijediti ekološki ambijent u gradu pod Hajlom i obogatiti njegovu turističku ponudu.

“Uređenje parka na Brezovačkom brdu od neprocjenjivog je značaja i za građane Rožaja jer će im ponuditi jedinstveno opremljen kutak u kojem će moći da kvalitetno provode slobodno vrijeme”, dodao je predsjednik i zahvalio se Kraljevini Norveškoj koja ulaže novčana sredstva kao i svim nosiocima aktivnosti realizacije tog projekta.

Koordinator Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Armen Čekić poručio je da je ova aktivnost dio strategije lokalne samouprave da zaštiti životnu sredinu i istakne turističke potencijale opštine.

Park će posjedovati moderne sadržaje koji će mamiti domaće i strane goste i uticati na podizanje nivoa ekološke svijesti građana.

''U narednih pet mjeseci izgradićemo Turističku kuću, teniski teren, vidikovac sa osmatračnicom za ptice, odbojkaški teren, pješako-biciklistički most i košarkaški teren s ciljem poboljšanja kvaliteta javne infrastrukture za turiste i građane.Projekat sprovodimo u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Rožaje kako bi se uticalo na povećanje broja turista i povećanje ekološke svijesti građana opštine Rožaje što će uticati da se smanji odlaganje otpada na zelenim površinama, jer su divlje deponije jedan od najvećih ekoloških problema u opštini Rožaje'', kazala je menadžerka projekta Hajrija Kalač.

Nedžad Murić, direktor Turističke organizacije Rožaje ističe da je Brezovačko Brdo izvanredan šumski kompleks u neposrednoj blizini grada.

''Turistička organizacija Rožaje upravlja i gazduje park šumom Brezovačko brdo na period od 20 godina i ubuduće ćemo se još više angažovati na zaštiti lokaliteta kako bi sačuvali prirodu kroz realizaciju projekata iz oblasti turizma, sporta i rekreacije. Brezovačko brdo je područje od posebnog značaja za razvoj turizma u opštini Rožaje i zaštićeno je radi očuvanja kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa kao i zaštite od dalje devastacije i uzurpacije šumskog zemljišta'', istakao je Murić.

Projekat ''Norveška za vas – Crna Gora'' finansira Kraljevina Norveška sa ukupno 1,4 miliona eura za Crnu Goru, od čega je 250.000 evra izdvojeno za podršku socijalnoj inkluziji kroz unapređenje lokalne infrastrukture u 10 manje razvijenih opština u Crnoj Gori.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније