Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

19. 05. 2020. 18:33 >> 18:34

MINISTARSTVO PROSVJETE

Sve spremno za maturske i stručne ispite

Od sjutra počinju polaganja maturskih i stručnih ispita, dok u narednih nekoliko dana počinju i polumaturski ispiti. Ispitni centar je intenzivno radio na organizaciji, dok je Ministarstvo prosvjete, zajedno sa Upravom za imovinu, obezbijedilo dezinfekciona sredstva, maske i rukavice – nekoliko desetina hiljada, saopštila je Milica Lekić, portparolka Ministarstva prosvjete.

Lekić je kazala da su ispiti organizovani prema preporukama Instituta za javno zdravlje, među kojima je: držanje obavezne distance od dva metra; raspored sjedenja po redovima koji osigurava maksimalnu fizičku distancu i dr. Takođe, prije ulaska učenika u učionice i nakon polaganja, stolovi će biti dezinfikovani, što je posebno važno jer se tako održava higijena između svakog pojedinačnog ulaska.

„Ispitni centar ranije je poslao spiskove učenika školama, što znači da učenici neće na oglasnim tablama tražiti svoje ime, već će škole povezati imena učenika i njihov raspored po prostorijama, pa će ih dežurni nastavnik raspoređivati u učionice prema spisku Ispitnog centra“, saopštila je Lekić.

Kako je kazala, Ministarstvo prosvjete je, u saradnji sa Upravom za imovinu, obezbijedilo dezinfekciona sredstva za ruke i radne površine.

''Sredstva će biti distruibuirana u svaku školu u kojoj se organizuje maturski ili polumaturski ispit, a njih je oko 220. Takođe, obezbijeđene su maske i rukavice za djecu: više desetina hilada maski, rukavica ali i sasvim dovoljna količina alkohola i drugih sredstava“, istakla je Lekić.

Iz Ministarstva prosvjete napominju da termini polaganja za maturante su: eksterni maturski i stručni ispiti iz Crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, te Albanskog jezika i književnosti 20. maja; eksterni maturski i stručni ispit iz prvog stranog jezika 30. maja; eksterni maturski i stručni ispit iz Matematike 1. juna.

Termini polaganja za polumaturante su: iz Crnogorskog - srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti te Albanskog jezika i književnosti 27. maja; iz Matematike 28. maja; iz predmeta po izboru 29. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније