Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2020. 19:03 >> 19:01

VEĆINOM IZ RUSIJE

Informacioni sistem UCG na udaru hakerskih napada

Informacioni sistem Univerziteta Crne Gore našao se prethodnih dana na udaru jakih DDoS napada hakera iz inostranstva koji su imali za cilj da uspore rad sistema i da ga stave van funkcije, saopšteno je iz UCG.

"Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore je identifikovao sve napade, gdje je prethodnih dana većina detektovanih IP adresa išla iz Sankt Peterburga, u najdužem trajanju. Kompletna lista je proslijeđena Nacionalnom CIRT timu Vlade Crne Gore, na dalje postupanje po proceduri", navodi se na sajtu UCG.

Kako je saopšteno, Centar informacionog sistema je problem koji je nastao ovim kontinuiranim napadom otklonio u najkraćem mogućem roku.

"Podsjećamo da je u prethodnih godinu dana bilo više vrsta hakerskih napada, od kojih je najveći bilo kloniranje sajta UCG, koji je imao za cilj krađu identita, dva velika phishing napada sa lažnim predstavljanjem putem e-maila, koji su takođe imali za cilj krađu identita korisnika, o čemu je javnost u prethodnom periodu obavještavana, kao i veliki spam napad koji je generisao mail server PMF-a UCG-a, prema mail serveru Univerziteta", piše u saopštenju.

Poručuje se da je Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore će i dalje raditi na bezbjednosti akademske mreže i sigurnosti podataka svih korisnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније