Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 05. 2020. 13:26   >>  13:24

MINISTARSTVO SPORTA

Stipendije za osam studenta

Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza, a za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura.

Studenti, dobitnici stipendija su: Miloš Jelovac, Marko Koprivica, Nikola Veljović, Jovana Marić, Mia Roganović, Matija Bulatović, Miloš Vukčević i Novo Raičević.

"Iz godine u godinu povećavamo broj naših stipendista, kao i sredstva koja država odvaja za te namjene, a konkretno, kroz ovu inicijativu, imamo za cilj da dodatno afirmišemo studentski sport i damo studentima još veći motiv. Ovom inicijativom dvostruko reagujemo, jer sa jedne strane brinemo o mladima, a sa druge širimo bazu naših sportista", istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Kako su istakli u Studentskom sportskom savezu, koji je aplicirao kod Ministarstva sporta i mladih sa navedenim stipendijama, na ovaj način žele da potvrde svoju misiju koja predstavlja kvalitetan spoj visokog obrazovanja i sportskih aktivnosti, izgrađujući sistem vrijednosti koji razvija zdrav duh.

"Na našim takmičenjima i organizovanim aktivnostima u prošloj godini učešće je uzelo 1.700 studenata, a njih osam je stipendirano na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazali kao sportisti i kao studenti", istakao je Ivica Todorović, predsjednik Studentskog sportskog saveza.

Ministarstvo sporta i mladih, samo u 2020. godini, stipendiralo je preko 300 naših najboljih sportista, i za te namjene izdvojilo preko 400.000 eura, što je za čak 30 odsto više nego prethodne godine.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva, prvi put u crnogorskom sistemu sporta Ministarstvo je 2018. godine uvelo obavezu stipendiranja sportista, te za preko 700 sportista, u tri godine izdvojilo oko 1.000.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније