Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: R.B. ]

15. 05. 2020. 19:03   >>  19:06 2

VLADA CRNE GORE

Porodici ubijenog policajca će kupiti stan i otplatiti dio kredita

Vlada Crne Gore će porodici Milutina Lekovića, policajca koji je ubijen na dužnosti 15. decembra prošle godine, kupiti stan od 51 metra kvadratnog u novoj zgradi u Meljinama u Herceg Novom, i oplatiti dio kredita, navedeno je u dokumentu o stvaranju adekvatnih uslova za stanovanje porodice pokojnog policijskog službenika.

Leković je ubijen prilikom privođenja tri albanska državljana koji su u Sutorini zatečeni bez ličnih dokumenata. .

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije su kazali da budžetom nijesu predviđena sredstva za kupovinu stana i otplatu dijela duga po osnovu kredita, ali da preuzimaju sve potrebne mjere da se opredijele finansijska sredstava za kupovinu odgovarajućeg stana sa ciljem stvaranja adekvatnih uslova za stanovanje porodici tragično preminulog policijskog službenika Sektora granične policije.

Preduzeli su, kako su dodali, više aktivnosti na institucionalnom, kolegijalnom i ličnom nivou sa ciljem pružanja podrške porodici Leković od dana tragičnog događaja.

"Cijenimo da uslovi u kojima žive supruga i kćerka pokojnog Milutina Lekovića u Herceg Novom nijesu adekvatni ni dostojni za život porodice čovjeka koji je dao život u policijskoj uniformi. Iz tog razloga pronađen je odgovarajući jednosoban stan za porodicu Leković, veličine 51 metar kvadratni u novosagrađenoj zgradi u Meljinama, Herceg Novom, čija je prodajna cijena 41.000 eura. Pored toga, u komunikaciji sa menadžmentom Adiko banke pokrenuto je pitanje otplate duga nastalog po osnovu kredita pokojnog Lekovića u iznosu od 25.000 eura, gdje bi otplatu polovine duga u iznosu od 12.424 eura preuzela ova banka, a drugu polovinu u iznosu od 12.423 eura Vlada Crne Gore u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije", istaknuto je u dokumentu.

Iz Vlade su podržali inicijativu MUP-a i Uprave policije.

Premijer Duško Marković ranije je naglasio da je briga o porodici policajca Lekovića ljudska obaveza i dužnost Vlade.

Iz MUP-a i Uprave policije su kada je Leković ubijen rekli da će dati sve od sebe da pomognu porodici u rješavanju svih životnih pitanja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније