Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

15. 05. 2020. 23:04 >> 23:03

NVO MLADI ROMI

Tableti sa internetom za RE učenike iz 11 opština

NVO Mladi Romi organizovala je danas dodjelu tableta sa 15 GB besplatnog interneta za naredna dva mjeseca za 100 učenika/ca osnovnih i srednjih škola iz ukupno 11 crnogorskih opština. Ova vrijedna pomoć učenicima/ama, kako su istakli, osigurana je uz pomoć Ambasade SAD u Podgorici, Ministarstva prosvjte i kompanije Telenor Crna Gora.

"Ambasada Sjedinjenih Država u Podgorici, kroz projekat Obezbjeđivanje jednakog pristupa obrazovanju za crnogorske RE srednjoškolce tokom COVID-19 koji sprovodi NVO Mladi Romi uz podršku fondova namijenjim alumnistima programa Stejt dipartmenta, finansirala je nabavku 75 tableta sa besplatnim internet pristupom za srednjoškolce/ke romske i egipćanske nacionalnosti", saopštili su iz NVO Mladi Romi.

Navode da je ukupna vrijednost projekta iznosi 9.975 dolara.

Tableti su raspodijeljeni učenicima/ama iz srednjih škola u devet crnogorskih opština i to: Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Tivat, Podgorica, Nikšić, Rožaje, Mojkovac i Bijelo Polje.

"Ministarstvo prosvjete Vlade Crne Gore je za RE učenike/ce iz sedam osnovnih škola u sedam crnogorskih opština obezbijedila 25 tableta, a ukupna vrijednost ove donacije iznosi 3 000 eura. Tableti su podijeljeni učenicima/ama osmog i devetog razreda u Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Cetinju, Nikšiću i Podgorici."

NVO Mladi Romi posebnu zahvalnost izražava kompaniji Telenor Crna Gora, putem koje su obezbijeđeni tableti i koja je učenicima/ama donirala 100 SIM kartica sa besplatnim internetom za naredna dva mjeseca.

"Pored toga što je cilj ove inicijative bio obezbjeđivanje mogućnosti za praćenje nastave učenika/ca iz porodica koje nisu u mogućnosti da same nabave neophodnu opremu, i imajući u vidu i to da je proces digitalizacije bio neminovan i u „redovnim” uslovima života, svrha je takođe i napredovanje u korišćenju moderne tehnologije od strane učenika iz romske populacije", saopštili su iz te NVO.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније