Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 05. 2020. 23:15 >> 23:12

JANOVIĆ NAJAVIO

Otvaranje omladinskih servisa i implementacija programa za mlade

Ministarstvo sporta i mladih ima za cilj da kroz Zakon o mladima dodatno unaprijedi položaj mladih, jednog od najznačajnijih resursa naše države, istakao je prvi čovjek tog resora Nikola Janović.

On je istakao da mladi predstavaljaju pitanje od multiresorskog značaja, te je u skladu sa tim, omladinska politika oduvijek visoko stajala na listi prioriteta Vlade.

"Nastojimo da mladima u Crnoj Gori, kroz mnogobrojne inicijative koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi, ne samo unaprijedimo položaj, već i stavimo do znanja da, kao što smo i do sada pokazali, u nama uvijek imaju partnera", ističe Janović.

Od značaja je, kako je kazao, napomenuti otvaranje omladinskih servisa koji će, u saradnji sa lokalnim samoupravama, biti otvoreni u svim opštinama i predstavljaće mjesta na kojima će se primarno realizovati Omladinski program.

"Pored navedenog, omladinski servisi predstavljaće i mjesto gdje će mladi kroz direktnu komunikaciju na terenu, kako medjusobnu, tako i interakciju sa drugim subjektima, moći da zauzmu zavidan udio u kreiranju politika za mlade. Cilj je dati mladima platformu na kojoj će imati priliku da razmijene iskustava i iskažu svoje potrebe. U narednom periodu čeka nas otvaranje čak šest omladinskih servisa u šest opština širom Crne Gore: Petnjica, Plav, Nikšić, Šavnik, Mojkovac i Danilovgrad", dodao je ministar.

Janović zaključuje da Omladinski program nadasve ima zadatak da dodatno uključi mlade, te da se na najinkluzivniji način posvete istim i njihovim potrebama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније