Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda [ Objavio: O.Z. ]

14. 05. 2020. 19:30 >> 22:15
7

ZBOG HAPŠENJA U NK

Protestni skupovi u Podgorici i Budvi

Okupljanja građana u znak protesta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedam svešetenika organizovana su večeras u Podgorici i Budvi.

Podgorica: Razišli se nakon molebana

U Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici večeras je održan moleban.

Rektor cetinjske bogoslovije Gojko Perović, koji je služio moleban, poručio je da ukoliko sjutra ne puste vladiku Joanikija da će se sjutra veče ponovo okupiti, pa kako je kazao, "neka nas sve hapse".   

Perović je pozvao vjernike da se raziđu nakon molebana. Oni su su se nakon službe mirno razišli, prenosi portal Pobjede.

Okupili se ispred Starog grada

Protestni skup zbog hapšenja episkopa Joanikija organizovan je i ispred budvanskog Starog grada. 

Kako prenosi RTV Budva, građani su šetali od Starog grada do bulevara na izlazu grada.

Okupljenih građana zadržali su se pred kućom nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, gdje su uzvikivali "Izdao si Budvu Stevane".

Nakon sinoćnjih incidenata i sukoba vjernika SPC sa policijom u više gradova, premijer Duško Marković je kazao da je država izložena brutalnim napadima.

Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, danas je pozvao vlasti da hitno oslobode Joanikija i njegove sveštenike koji su u zatvoru i da se prekinu diobe i sukobljavanja.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније