Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 05. 2020. 13:24 >> 13:22
5

DEMOKRATSKI FRONT

Tražiće hitne reakcije povodom nereda u PV

Demokratski front saopštio je da će predsjednik PzP Nebojša Medojević obavijestiti sve svoje međunarodne partnere o reagovanju policije prema građanima koji su se juče okupili u znak protesta zbog pritvaranja sveštenika SPC i tražiti hitne reakcije kako bi to zaustavili.

 

“Režim je sinoć širom Crne Gore još jednom potvrdio našu tezu koju godinama ponavljamo, i na koju godinama upozoravamo, da se Crna Gora nalazi na ivici građanskih sukoba. Kroz zloupotrebu Uprave policije, naša država se odavno nalazi u zoni aparthejda”, navodi se u saopštenju DF-a

Iz DF-a tvrde da je policija prekršila svoja ovlašćenja.

“Sinoć je u Pljevljima prebijen Ognjen Mijatović (1999) član PzP I DF. Snimak njegovog prebijanja, dostupan je javnosti, gdje se jasno vidi da mladića krvnički tuče vise pripadnika UP, koji ga čak nisu mogli ni oboriti, i koji je hrabro i dostojanstveno izdržao torturu  uniformisanih batinaša”, navodi se u saopštenju.  

Iz DF-a kažu da je Mijatović dobio potres mozga.

“Prebijanje Ognjena Mijatovića, pokazuje kako je vrlo lako ukaljati svoju uniformu i sve moralne vrijednosti, a prije svega ljudske, koje bi trebalo da posjeduje jedan pripadnik UP. Trovanje sopstvenog naroda suzavcima i bojnim otrovima, samo zato što drugačije misle i štite svoju vjeru, pokazuje i to da se pojedini policajci izgleda ne boje Boga”, navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da će se DF posebno “pozabaviti Savjetom za građansku kontrolu rada policije” koja nije osudila navodno prebijanje mladića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније