Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ MINA ]

13. 05. 2020. 22:37 >> 22:49
21

PEROVIĆ

"Policijski i sudski organi prevršili svaku mjeru"

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) pozvala je policijske i sudske organe vlasti da prestanu sa, kako su naveli, nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović kazao je da su policijski i sudski organi vlasti prevršili svaku mjeru svojim „nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju”.

On je u izjavi dostavljenoj agenciji MINA naveo da među povrijeđenima večeras ima i djece, a sve je to “građanstvo koje je samo prije mjesec, dva mirno i dostojanstveno iskazivalo protest”.

“Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku mjeru”, rekao je Perović.

Kako je kazao, od početka epidemiološke krize vlast korist pojedine zdravstvene mjere za progon crkve.

Prema njegovim riječima, o tome su nedavno dokumentovano i stručno obavjestili javnost.

Perović je najavio da će uskoro na konferenciji za novinare iznijeti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva.

“Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku je naš zajednički narod, koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru”, poručio je Perović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније