Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

13. 05. 2020. 07:01   >>  07:00 2

POLICIJA SAOPŠTILA

O otvaranju granica odlučiće NKT

O otvaranju crnogorskih granica odlučiće Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, saopštili su Pobjedi iz Uprave policije Crne Gore.

 

Prema nezvaničnim informacijama srpskih medija, Srbija će otvoriti granice od 1. juna sa Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom, Albanijom i Bosnom i Hercegovinom.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, odgovarajući na pitanje Pobjede o najavama da će Srbija otvoriti granice prema Crnoj Gori i predviđenim procedurama, kazao je da je otvaranje granica ostavljeno državama članicama Svjetske zdravstvene organizacije, te da je to generalno odluka koja se donosi na najvišim nivoima vlasti.

"Raduje me ta vijest. Iskreno, ako treba da se otvore granice prema nekoj zemlji to je Crna Gora, jer zadnjih osam dana nemamo obolijevanje. Koji će biti uslovi u Crnoj Gori, da li će doći do popuštanja restriktivne politike - ostaje da se vidi. Tu treba biti obazriv", kazao je Begić.

Više puta smo, poručio je on, rekli da je borba sa koronom gotova onda kada sve države riješe problem virusa.

"Treba biti jako obazriv, importacija i lokalna transmisija bi predstavljala opasnost i moramo sačekati neko vrijeme", objasnio je Begić.

Kako je nezvanično saznao ,,Blic“, Srbija će otvoriti granice za protok ljudi u potpunosti od 1. juna, sa Sjevernom Makedonijom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Ovakva odluka je donijeta jer nijedna od ovih zemalja nije bila žarište korona virusa i, kako navodi ovaj list, zbog studenata „iz Republike Srpske i Crne Gore, koji će cirkulisati između tri zemlje“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније