Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

12. 05. 2020. 22:30   >>  22:37 6

CRNOGORSKI POKRET

"Skup u NK frontalni napad na državu"

Večerašnji masovni i protivzakoniti skup u Nikšiću, kojem tepaju litija, povodom dana Svetoga Vasilija, nedvosmisleni je brutalni, direkni i frontalni napad na samu državu iza kojeg stoji Srpska ckva, kao udarna pesnica velikosrpskog nacionalizma prema Crnoj Gori, saopštio je Crnogorski pokret.

"Izgleda, popovi su stekli imunitet od države da rade što im volja i da, čak, u uslovima epidemije svojim ponašanjem prijete zdravlju stanovništva, što država toleriše kao da živimo u kakvoj srednjovjekovnoj mračnjačkoj teokratiji. Pod pritiskom i dirigentskom palicom popovskih mračnjaka situacija je ovih dana eskalirala oganizacijom masovnih vjerskih skupova, sa namjerom da nastave dalje da ih organizuju", navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog pokreta ocjenjuju da ljudi koji su se okupili "najdrskije preziru" oprez po javno zdravlje i "javno demonstriraju direkni prezir prema državnim vlastima, bezočno izazivajući suverenu vlast da se o tome očituje".

"Čak su u Ostrogu, nakon jutrošnje litugije, popovi pričešćivali vjerujuće iz jedne kašičice. Na sve to administracija, i tužilačka i sudska, ne reaguje i pokazuje neokolonijalnu servilnost i razumijevanje za rušitelje ustanog poretka", dodaje se u saopštenju.

"Nasljednici ideologije poražene kod Zidanoga Mosta postali su privilegovani sloj društva, koji nekažnjeno pokušava da slomi državu, s tendencijom da zemlju uvede u haos, i još, da stvari budu još alarmantnije, uživaju potporu dobrog dijela državnih službenika. Zato Srpska crkva može svakodnevno, bjelodano i nekažnjeno, da podstiče i inspiriše sve neprijatelje ove zemlje, očekujući i prizivajući miješanje sa adresa u Beogradu, Moskvi i Banjaluci. Očito je da pripremaju rušilački scenario i destabilizaciju države, bilo uvođenjem zemlje u stanje haosa, bilo masovom zarazom kovidom 19, što urgentno zahtijeva direktni, spregnuti odgovor cijele države i upotrebu svih instrumenata vlasti. Da ponovimo više puta izrečeno, ovo je sukob između države i Srpske crkve i još jedan velikosrpski udar na Crnu Goru, sukob u kome ko kapitulira kapituliraće za sva vremena", zaključuju iz Crnogorskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније