Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

12. 05. 2020. 11:33   >>  11:36 1

ZA 1.200 ĐAKA

U pripremi dokumentacija za školu u Tološima

Nakon što je izabrano idejno rješenje za osnovnu školu u Tološima, ubrzano se radi na pripremi dokumentacije za ovaj projekat, koji je jedan od prioriteta. Objekat će biti kapaciteta za oko 1.200 djece, površine oko 7.000 m2, od čega će fiskulturna sala zauzimati površinu oko 1 500 m2 sa 360 mjesta na tribinama, a biće vrijedan preko 7 miliona eura, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

„Za najbolje idejno rješenje za novu školu u Tološima, žiri je proglasio rad autorskog tima u sastavu: Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović. Trenutno se priprema projektna dokumentacija, kako bi djeca ovog dijela grada što prije dobila dugoočekivani školski objekat.

''Kao što se i može vidjeti u animaciji idejnog rješenja, osnovna škola u Tološima biće jedna od najvećih i najljepših u Crnoj Gori. Prema idejnom rješenju, planirano je da Škola ima 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatičku učionicu, kao i fiskulturnu salu. Objekat je projektovan po principima energetske efikasnosti“, rekao je Šehović.

Prema njegovim riječima, na Konkursu su ponuđene i ideje za fazu II ove škole, ukoliko se u budućnosti otvori potreba za daljim širenjem kapaciteta. Druga faza podrazumijeva još oko 2 000 m2.

„Na ovaj način, Ministarstvo prosvjete nastavlja sa ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu, što je već više od tri godine naš prioritet. Stvaranje boljih uslova za učenje i boravak naših učenika i nastavnika, preduslov je za bolje rezultate i kvalitetniji obrazovni sistem. Uz digitalizaciju u obrazovanju, kojoj ćemo se posvetiti u narednom periodu, obnova postojeće i gradnja nove školske infrastrukture ostaće naš najveći cilj. Najbolju potvrdu takovog opredjeljenja predstavlja podatak da je u mandatu ove Vlade započet najveći investicioni zamah koji se odnosi na obrazovnu infrastrukturu do sada“, zaključio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније