Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

10. 05. 2020. 10:52 >> 10:50

ULOŽENO 200.000 EURA

Uskoro otvaranje novog "Radovča"

Restoran "Radovče", koji je u vlasništvu Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", u potpunosti se renovira i biće otvoren u narednih nekoliko sedmica, najavili su iz Ministarstva prosvjete.

Kako saopštavaju iz Ministarstva prosvjete, u novi izgled ovog restorana uloženo je više od 200.000 eura, a biće otvoren narednih nedjelja.

Ministar prosvjete dr Damir Šehović je sa direktorom škole Darkom Vukčevićem, obišao radove i najavio i kompletnu rekonstrukciju škole "Sergije Stanić", kroz projekat sa Evropskom investicionom bankom, u šta će biti uloženo 800.000 eura.

Rekonstrukcija restorana "Radovče" je podrazumijevala cjelokupno renoviranje restorana, kuhinje, prostora ispred i iza, kao i nabavku i ugradnju opreme i namještaja.

"Nekoliko razloga nas je motivisalo da krenemo u ovaj važan projekat. Prvi, i za nas najvažniji, obrazovni, jer je samo tokom ove godine oko 100 učenika obavljalo praksu u ovom prostoru, a ako uzmemo u obzir da restoran radi već nekoliko decenija, onda možemo da zaključimo da je nekoliko hiljada učenika upravo ovdje, prvi put, imalo priliku da se susretne sa realnim radnim okruženjem i spozna poziv za koji se obrazuje. Drugi razlog je privredni, jer ovo je objekat koji upošljava oko 20 osoba. I treći razlog je kultni, jer 'Radovče' predstavlja jedno od omiljenih sastajališta Podgoričana i ima posebno mjesto u glavnom gradu", poručio je Šehović.

On je podsjetio da je nedavno rekonstruisana i pekara sa poslastičarnicom koja takođe funkcioniše u okviru Restorana, u šta je uloženo oko 35.000 eura.

Vukčević je istakao da restoran "Radovče" ima višestruki značaj za Školu jer je i bio mjesto za učenje zanata, ali i druga kuća učenicima koji su danas poznati ugostitelji i rade širom Crne Gore i Evrope.

"Ovo je i mjesto gdje se decenijama pije prva jutarnja kafa, saznaju najnovije vijesti, omiljeno mjesto Podgoričana", poručio je Vukčević.

On se osvrnuo i na uspješne projekte Škole, poput "Šampionske užine" koja se realizuje od prošle školske godine, a podrazumijeva proizvodnju i distribuciju zdrave užine za osnovce na teritoriji glavnog grada.

Vukčević je najavio da će se od sljedeće školske godine dio kabinetske nastave izmjestiti upravo u restoran "Radovče".

"Učenici, koji se obrazuju za ugostiteljska zanimanja, moći će da stiču vještine u realnim uslovima, na savremeni način, zajedno sa svojim nastavnicima praktične nastave, a to nam omogućavaju i novi modularizovani obrazovni programi", naglasio je Vukčević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније