Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M. ]

10. 05. 2020. 07:59   >>  07:58

REDOVI ISPRED RADNJI

Poslije korone najbolje se prodaju bicikla

Veliki broj građana danima čeka u redovima ispred biciklističkih radnji u Podgorici, kako bi kupili bicikla i trotinete na električni pogon.

Potražnja za tim proizvodima naglo je porasla nakon što su radnje otvorene, kada su ukinute mjere zabrane za rad pojedinih djelatnosti u cilju sprečavanja širenja pandemije novog korona virusa. Gužve su veće tim prije što je Glavni grad Podgorica prije nekoliko dana obezbijedio subvencije za kupovinu dvotočkaša i električnih trotineta

“Ispred prodavnica su veliki redovi ljudi. Tražnja je velika, a pitanje je hoće li za svakoga biti bicikala i električnih trotineta. Problem za nas koji već imamo bicikla su velike gužve i to što u radnjama fali prateća biciklistička oprema, kao što su naočare, garderoba, boce za vodu i sok, torbice… Zbog blokade transporta, usled posledica pandemije novog korona virusa, nabavka nije adekvatno realizovana, tako da sada moramo da čekamo”, rekao je biciklista Filip Bušković iz Podgorice.

Ivona Međedović, predstavnica PR službe Glavnog grada, za TV Vijesti je prije četiri dana govorila o projektu Podgorica na dva točka i postupku prijave na konkurs za subvencioniranje u kupovini bicikala i električnih trotineta.

“Ovo je već treći krug prijave na konkurs za subvencije u kupovini bicikala, a od ovog poziva smo uključili i električne trotinete, za koje se takođe daju subvencije”, kazala je Međedovićeva.

Dodala je da pravo prijave imaju svi građani sa teritorije Podgorice.

“Građani na konkurs moraju podnijeti potvrdu o kućnoj zajednici, jer samo jedan član domaćinstva može dobiti subvenciju po ovom konkursu. Takođe, potrebno je imati potvrdu o prebivalištu, ali i popunjen zahtjev, koji se može naći na sajtu Glavnog grada, zatim kopiju lične karte i predračun iz prodavnice”, saopštila je Međedovićeva.

Napomenula je da se ovim pozivom subvencionira kupovina u iznosu od 50 odsto ukupne cijene, i to najviše do 100 eura za bicikla, odnosno do 200 eura za kupovinu električnog trotineta. Prijave na konkurs trajaće do 20. maja.

“Već sada se bilježi interesovanje koje je iznad očekivanja, drago nam je što ovako veliki broj građana koristi bicikla poslednjih dana, pa možemo reći da prethodni napori na promociji razvoja biciklizma u glavnom gradu daju rezultate”, zaključila je Međedovićeva.

Kazala je da je ove godine izdvojeno 20 hiljada eura za subvencioniranje kupovine bicikala i električnih trotineta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније