Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

09. 05. 2020. 14:24 >> 14:51

INTENZIVIRANI RADOVI

Vijadukt na putu ka Danilovgradu do kraja maja

Radovi na starom putu Podgorica-Danilovgrad intenzivirani su, a vijadukt će prema najavama nadležnih u opštini Danilovgrad i Podgorica biti završen do kraja maja.

"Danas u Rogamima imamo priliku da konstatujemo da su konačno intenzivirani radovi da rekonstrukciji starog puta prema Spužu, odnosno Danilovgradu. To je jedan od značajnijih infrastrukturnih projekta koji se trenutno realizuje na teritoriji Podgorice u dužini od pet kilometara, vrijednosti više od tri miliona eura. Nažalost, imali smo dosta problema sa rješavanjem imovinskih odnosa i to pokazuje koliko je realizacija ovakvih projekta zahtjevna", istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji je zajedno da predsjednicom opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević i direktorima Uprave za saobraćaj i kompanije Bemax, obišli radove.

"Zahvaljujući predanom radu kolega iz Uprave za saobraćaj, većina ove trase je u tom smislu očišćena, tako da će ljudi iz Bemaxa, osim završetka radova na najkompleksnijem objektu u sklopu ovog projekta, a to je vijadukt, koji će biti gotov u narednih mjesec dana, moći da intenziviraju radove i na samoj trasi. Očekujem da ćemo, ako sve bude išlo po planu, u narednih pet ili šest mjeseci imati potpuno novu saobraćajnicu sa dvije trake i sa trotoarom sa jedne strane najvećom dužinom značajnu za glavni grad i za Danilovgrad", poručio je Vuković.

Kovačević je istakla da su zadovoljni što su radovi intezivirani i što može da poruči građanima koji su za ovu saobraćajnici jako zainteresovani, da će put za oko pet mjeseci biti završen.

"Dugo smo ga čekali, ali zahvaljujući podršci Vlade i Glavnog grada, Direkciji za saobraćaj mi danas imamo priliku da konstatujemo da se radovi realizuju veoma intenzivno, da će se pojačati od iduće nedjelje, a vijadukt će biti u funkciji do kraja maja, što će rasteretiti dio puta ka Vranjskim njivama i put ka Danilovgradu", istakla je predsjednica Opštine Danilovgrad.

 

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača je naglasio da je do sada završen najveći objekat na ovoj trasi – vijadukt.

"Na ovom gradilištu smo imali dosta problema, morali smo rješavati komplikovane imovinske odnose što nam je oduzelo određeno vrijeme, ali htjeli smo da budemo korektni prema mještanima, da nađemo zajednički jezik sa njima i isplatimo ono što im po zakonu pripada. U velikom procentu imovinski odnosi su riješeni, stvorili smo neophodne uslove za nesmetan rad izvođača. Nadam se, s obzirom na lijepo vrijeme, da ćemo do septembra ovaj objekat dovesti do kraja", istakao je Parača.

On je podsjetio da pored izgradnje ovoga puta, Uprava radi na mnogim drugim projektima, pa je tako raspisan tender na relaciji Komanski most – Danilovgrad, gdje će se graditi moderna savremena saobraćajnica sa četiri trake u vrijednosti od 25 miliona eura.

U završnoj fazi su pripreme za tender za dio puta od cetinjskih semafora do Komanskog mosta. Na prvom dijelu, prema Danilovgradu izvođač radova će biti kompanija Bemax. Takođe, u završnoj fazi je i izgradnja jednog dijela bulevara prema Tuzima.

"Nadam se u narednih desetak dana, da će ta saobraćajnica biti gotova. U dogovoru sa Glavnim gradom i Ministarstvom saobraćaja, uskoro bi trebalo raspisati tender za jedan dio bulevara na Zlatici koji bi trebalo uraditi i ući u susret otvaranju autoputa. Još jedno veliko gradilište na teritoriji glavnog grada je izgradnja nove saobraćajnice prema Cijevni Zatrijebačkoj dužine 17 km u vrijednosti od devet miliona eura. Mislim da ćemo do jeseni imati jednu izuzetno lijepu saobraćajnicu koja će put dovesti do same granice sa Albanijom", zaključio je Parača.

Direktor Bemaxa Veselin Kovačević je dodao da su ekipe tog preduzeća do sada uradile nadvožnjak, jednu komplikovanu i kompleksnu konstrukciju, te da su završetkom procesa eksproprijacije stvoreni uslovi da nastave dalje sa radovima do Spuža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније