Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

09. 05. 2020. 08:05 >> 08:08

NA TVCG2

Emitovanje pripremnih časova za maturante i polumaturante

Emitovanje pripremnih časova za polumaturske, maturske i stručne ispite počeće danas na kanalima TVCG2, Uči doma 1 i Uči Doma 2, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Portparolka Ministarstva Milica Lekić kazala je da će se na tim kanalima emitovati engleski jezik, matematika, crnogorski-srprski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.

Kako je navela, snimljeno je preko 20 pripremnih predavanja.

“Emitovanja će biti organizovana u toku ovog i narednog vikenda. Takođe, svi video materijali će od danas biti dostupni na 'UciDoma kanalu i na UciDoma sajtu i aplikaciji” kazala je Lekić.

Ona je rekla da se testovi objavljuju uz dnevne novine, čime je obezbijeđena široka dostupnost materijala učenicima.

“Dnevna novina Dan objavila testove za maturante 4. 5. i 6. maja, Dnevne novine dodatne testove za maturante 7. i 8. maja, a Vijesti testove za stručne škole 11. 12. i 13. maja”, navela je Lekić.

Ona je kazala da se pripremni testovi, mogu naći i na svim 'UciDoma platformama.

Lekić je rekla da su svi portali ustupili besplatno prostor za banere 'UciDoma sadržaja.

"Generalno, dugujemo zaista veliku zahvalnost medijima zato što su prepoznali trenutak kada je njihova podrška ključna”, kazala je Lekić.

Direktorica marketinga Pobjede Željka Radulović rekla je da su smatrali obavezom da djeci omoguće besplatne pripremne testove i da na taj način podrže napore Ministarstva prosvjete, u dijelu projekta 'UciDoma.

“Nadamo se da smo im bar malo pomogli u pripremi završnih, eksternih ispita, pa za nas nije bilo ni u jednom momentu dileme da li podržati ovu akciju i da li podijeliti testove uz našu novinu”, kazala je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније