Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi [ Mina ]

08. 05. 2020. 19:17 >> 19:16

ZZZ

Subvencioniraće dio zarade i doprinosa za osobe sa invaliditetom

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) će za osobe sa invaliditetom subvencionirati samo dio zarade i doprinosa koje je poslodavac isplatio iz sopstvenih izvora.

Iz ZZZ su saopštili da će korisnicima Programa pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog koronavirusa, koji su ujedno i korisnici subvencija zarada za zapošljavanje osoba sa invaliditetom shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, biti subvencioniran onaj dio troškova isplate zarade i uplate doprinosa koji nije obuhvaćen Vladinim programom.

“Shodno navedenom, Zavod će obračunavati subvencije zarade za zaposlene osobe sa invaliditetom na način što će subvencionirati samo onaj dio zarade i doprinosa koje je poslodavac isplatio iz sopstvenih izvora”, navodi se u saopštenju.

Poslodavci prilikom podnošenja dokaza o isplati zarade i uplati doprinosa za zaposlene sa invaliditetom, Zavodu dostavljaju izvode iz banke kojima se dokazuje uplata dijela zarade i doprinosa i obračunsku listu zarade zaposlene osobe sa invaliditetom na kojoj je obračunat samo onaj dio zarade koji je poslodavac isplatio iz sopstvenih izvora.

“Poslodavcima kojima je Vladinim programom isplaćen cjelokupan iznos troškova zarade i doprinosa, neće biti isplaćivana subvencija zarade za zaposlene osobe sa invaliditetom za mjesece koji su obuhvaćeni Vladinim programom”, rekli su iz Zavoda.

Za sve dodatne informacije, poslodavci se mogu obratiti Zavodu putem mejla vanredno.fondzapr@zzzcg.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније