Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.B. ]

07. 05. 2020. 21:59 >> 21:59
2

MUJOVIĆ

Predispitne provjere znanja u amfiteatrima ETF-a

Elektrotehnički fakultet (ETF) organizovaće predispitne provjere znanja i završnih ispita u amfiteatrima, tako da bude sačuvano zdravlje studenata i nastavnog osoblja, ali i očuvana regularnost ispita i validnost ocjena, kazao je dekan tog fakulteta Saša Mujović.

„Očekujemo da kapaciteti prostornih resursa kojima raspolažemo budu umanjeni prilikom polaganja, što će iziskivati dodatne napore nastavnog osoblja i organizovanje polaganja u više grupa”, kazao je Mujović.

Prema njegovim riječima, takav način provjere znanja, će dovesti do produžetka ispitnog roka i do polaganja u terminima koji nijesu optimalni za studente, kao što su kasni popodnevni sati ili dani vikenda.

“Vanredna situacija zahtijeva vanredne mjere i puno međusobno razumijevanje i povjerenje svih nas uključenih u nastavni proces“, kazao je Mujović

On je rekao da su za najveći broj predmeta na ETF, predispitne aktivnosti odložene za period nakon prestanka važenja privremenih mjera.

„Odlaganje je uslovljeno specifičnošću samih predmeta i naše stalne težnje da visok rejting ovog fakulteta bude očuvan, da ocjene koje dobiju studenti zaista korespondiraju sa nivoom znanja koje su usvojili”, rekao je Mujović.

Kako je naveo, ukoliko bude odstupanja na pojedinim predmetima, to neće biti urađeno na način da studenti budu dovedeni u nepovoljan položaj.

Prema riječima Mujovića, virtuelne učionice su najbolje što su mogli ponuditi u novonastalim okolnostima.

„Nastavni kadar ETF se pokazao spremnim za taj vid nastave i smatram da smo dostojno odgovorili izazovu. Lično bih konstatovao da predavanje iz virtuelnih učionica zahtijeva mnogo veći trud nego klasična predavanja”, naveo je on.

Mujović je rekao da će vrijeme pokazati da li su virtuelne učionice kvalitetan način usvajanja znanja kao uobičajni.

“Vrijeme je majstorsko rešeto i ono će vrlo brzo pokazati sve boljke ovakvog Sistema. Ono što je sigurno, ovo je bio maksimum u granicama mogućnosti, a studenti su veoma odgovorno pristupili svojim obavezama i posjećivali nastavu u broju koji nije odstupao od očekivanog u normalnim okolnostima“, zaključio je Mujović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније