Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Cdm.me [ Objavila: M.L.B. ]

07. 05. 2020. 08:32 >> 08:31
3

ERAKOVIĆ NAJAVIO

Gradiće novi Urgentni vrijedan oko 16 miliona

Podgorica i Crna Gora dobiće novi Urgentni centar, u šta će biti uloženo od 15,5 do 16 miliona eura, kazao je u razgovoru za CdM direktor Kliničkog centra Crne Gore, doktor Jevto Eraković.

On poručuje da će novi urgentni centar biti pravi oslonac za pacijente, građane i državu.

Novi Urgentni biće građen u krugu Kliničkog centra i biće povezan sa zgradom KCCG-a.

"Trebalo bi da ima pet spratova, dva podzemna, odnosno dva suterena. Imaće poseban dio gdje će se odvijati dijagnostika, počev od magnetne, skenera, ultrazvuka, rendgentskih aparata. Imaće dio gdje će biti sobe za trijažu, opservaciju, različite ambulante. Pored toga imaće svoj zaseban operacioni blok koji bi trebalo da ima pet operacionih sala. Urgentni centar će imati svoju zasebnu sterilizaciju, dvije intenzivne njege, jednu hirušku intenzivnu njegu, jednu internističku. Trebalo bi da ima 100 kreveta, 50 za hiruške, i 50 za internističlke discipline”, istakao je Eraković u razgovoru za CdM.

Direktor Kliničkog centra je istakao da je usvojen i DUP, te da je Urgentni cenat ucrtan. Realizciju projekta vodiće Uprava javnih radova. Novac su obezbijedili Vlada i Ministarstvo finansija koji su ovoj projekat stavili na listu prioriteta, a i sam premijer Duško Marković se direktno uključio i zauzeo kako bi sve bilo realizovano.

Kada se govori o tehničkim detaljima, Eraković je objasnio da se trenutno priprema dokumentacija za raspisivanje tendera za glavni i idejni projekat.

“Zajedno sa konsultantima koje odredi Klinički centar, nadam se da ćemo brzo biti u prilici da predamo projektni zadatak kako bi Uprava za javne radove raspisala tender. Nakon toga i usvajanja tih odluka, odmah se stiču uslovi za raspisivanje tendera za izgradnju Urgentnog centra”, naglasio je Eraković.

Još jednom je apostrofirao da je ovo jedan od prioritetnih projekata, ne samo za Klinički centar, nego za zdravstveni sistem Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније