Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

07. 05. 2020. 07:40 >> 07:39
22

MARTINOVIĆ O LITIJI

"Očekujem da pravda bude jednaka za sve"

Sveštenstvo i pristalice Srpske pravoslavne crkve juče su organizovali đurđevdansku litiju u Beranama, ignorišući mjere države kojima je zabranjeno svako okupljanje zbog epidemije korona virusa, ali ih policija nije spriječila, niti je bilo ko priveden, već je Tužilaštvo kasnije, kako su saopštili, formiralo predmet, piše Pobjeda.

 

"Ovaj događaj je eklatantan primjer nepoštovanja zakona, mjera i preporuka stručnih medicinskih tijela. Očekujem efikasnu reakciju države, pogotovo što su do sada kažnjavani počinioci ovakvih prekršaja i krivičnih djela. Očekujem da pravda bude jednaka za sve",  poručio je za Pobjedu advokat Nikola Martinović.

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama formiralo je juče predmet nakon što se u dijelu glavne beranske ulice određeni broj građana pridružio sveštenicima namjesništva Eparhije budimljansko-nikšićke koji su predvodili Đurđevdansku litiju.

"Imajući u vidu najave koje su se čule od čelnika Demokratskog fronta u Skupštini da se opet krene sa protestnim litijama, bez obzira na to što su još na snazi mjere za sprečavanje širenja korona virusa, upravo će od reakcije države na okupljanje u Beranama zavisiti i taj njihov naum", kaže Martinović.

Kategoričan je da je organizovanje "takozvane đurđevdanske litije u Beranama još jedna demonstracija sile SPC u odnosu na državu".

"Ovaj skup za posljedicu može imati ugrožavanje zdravlja građana Crne Gore. I to svi treba da imaju na umu. Osobe koje smatraju da imaju veće znanje nego ljekari pozivam da se pridruže medicinskom osoblju u ugroženim područjima kako bi pomogli spašavanje života. U Srbiji, Bosni i Hercegovini ili Italiji. Ukoliko ne misle o sopstvenom zdravlju, imaju slobodu i da ga unište, ali pod uslovom da posljedica takvog djelovanja nema posljedice po druge",istakao je Martinović.

On je pozvao sve koji nemaju medicinsko znanje da poštuju medicinske preporuke i prvenstveno ne ugrožavaju zdravlje drugih ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније