Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

06. 05. 2020. 15:30   >>  15:32 5

RAONIĆ

"Izvještaj Fredom hausa ozbiljan alarm za Vladu"

Izvještaj Fridom hausa ozbiljan je alarm koji treba da motiviše Vladu na konkretne korake, ocijenio je predsjednik Građanske alijanse (GA) Boris Raonić.

Raonić je, agenciji Mina kazao da se u posljednjem periodu u izvještajima Dnevnika demokratije, Reportera bez granica, Bertelsman fondacije, profesora Florijana Bibera i danas Fridom hausa, vidi zajednička nit o stanju demokratije u Crnoj Gori.

“Crna Gora ima ozbiljne izazove kada je u pitanju stanje demokratije, a veoma često i nazadovanje. Ovo je ozbiljan alarm koji treba da motiviše sve, a prvenstveno Vladu na konkretne korake”, ocijenio je Raonić.

On smatra da bi taj problem bio riješen, da mora postojati inicijativa ili sa “vrha ili sa dna”.

“Ali tragedija Crne Gore i začarani krug je u tome što niti građani reaguju na kršenja demokratskih principa, niti vlast želi da mijenja praksu, pa imamo svake godine iste primjedbe ili čak pogoršanje kao ove godine”, poručio je Raonić.

On je dodao da kao problem vidi to što sa jedne strane imaju relativizovanje tih izvještaja kroz osporavanje autora, dok sa druge strane postoji nesposobnost da se kapitalizuje ono na šta se ukazuje u njima, zbog fokusiranja na radikalnu retoriku i populističke stavove.

“Taj jaz koji onemogućava komunikaciju je ključ koji sprečava rješavanje ovih problema”, ocijenio je Raonić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније