Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 05. 2020. 13:43 >> 13:48

NOVINARU TVCG

Darku Bulatoviću nagrada EU

Prilog novinara Televizije Crne Gore Darka Bulatovića odabran je kao najkvalitetniji na konkursu za najbolju video priču o procesu pristupanja Crne Gore EU, zajedno sa prilozima Ivane Vučinić sa Televizije Prva, Tijane Pravilović sa TV Vijesti i Ivane Popović sa Nove M.

Najbolje predloge za novinske priče dostavili su novinarka Radija Slobodna Evropa Aneta Durović, portala Pobjeda Tamara Klikovac i dnevnih novina Vijesti Svetlana Mandić.

Konkurse je raspisao Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Generalnog sekretarijata Vlade, u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira EU.

Predstavnici Sektora i projektnog tima su, nakon konsultacija, odabrali četiri televizijske priče umjesto prvobitno planirane tri, imajući u vidu kvalitet pristiglih prijava i uvažavajući činjenicu da se građani, kako pokazuju istraživanja javnog mnjenja, dominantno informišu putem televizije. Za autore sedam najboljih priča obezbijeđene su novčane nagrade.

Crnogorski građani će, kroz priče koje će biti objavljene u narednom periodu u pomenutim medijima, imati priliku da saznaju više o pomoći EU i inovativnim rješenjima u kriznim situacijama, ali i programima EU kroz koje su obezbijeđeni medicinski aparati koji pomažu u ranom otkrivanju bolesti i spašavanju ljudskih života.

"Nagrađeni novinari će svojim pričama pokušati da, kroz primjere uspješnih mladih preduzetnika, motivišu nezaposlene da iskoriste dostupna bespovratna EU sredstva i započnu sopstveni biznis. Jedna od tema biće i donacija EU u pouzdanijem otkrivanju COVID-19 Crnoj Gori, prvoj državi koja je na ovaj način riješila problem lažno negativnih testova na korona virus", ističe se u saopštenju Sektora za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU.

Uz čestitke nagrađenim autorima, u Sektoru su se zahvalili svim novinarima koji su poslali prijave i koji gotovo svakodnevno izvještavaju o pristupanju Crne Gore EU, uticaju tog procesa na život građana Crne Gore, kao i podršci EU našoj državi kroz dostupne fondove i realizaciju projekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније