Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M. ]

04. 05. 2020. 06:59   >>  06:57 10

RADULOVIĆ U PRITVORU

Brod "Budva" čeka dozvolu da isplovi

Direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković saopštio je sinoć u izjavi za Dan da brod “Budva”, na kojem je u Njemačkoj pronađeno 500 kilograma kokaina, nije dobio dozvolu za isplovljavanje, ali da očekuje da će se to desiti danas. Njemačka policija zadržala je samo crnogorskog državljanina Mladena Radulovića, za koga se vjeruje da je švercovao kokain na brodu.

“Još nije završen ukrcaj tereta. To bi trebalo da se desi danas do podne, kada očekujemo i da će brod isploviti. Od pomoraca niko više nije uhapšen i svi slobodno rade na ukrcaju”, pojasnio je Mirković.

Ovaj incident mogao je Crnu Goru skupo da košta s obzirom da stanje garancija koje je država dala za nabavku i remont brodova za kompaniju Barska plovidba, u čijem je vlasništvu brod “Budva”, na dan 31. decembar 2019. godine iznosi 37,32 milona eura, objavio je “Fideliti konsalting” na instagram profilu.

“Na dan potpisivanja ugovora, 29. januara 2013. godine, garancije su iznosile 41,47 miliona eura, što znači da smo tek na početku otplate ovog kredita. Postavlja se pitanje ako brod “Budva” bude zaplijenjen, da li će se aktivirati garancije, zbog čega bi država morala da plati ukupan iznos od 37 miliona eura”, navodi “Fideliti konsalting”.

Dan saznaje da brod “Budva” ima 23 člana posade i da su svi crnogorski državljani. Osim Radulovića, zasad nije uhapšen niko od ostalih članova posade, ali im je njemačka policija naredila da ne napuštaju brod.

Prema podacima Marinetraffica, brod se trenutno nalazi u luci Hamburg, gdje uplovio poslije 12 dana putovanja, nakon što je 19. aprila napustio Kazablanku.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније