Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 05. 2020. 11:49 >> 11:47
2

OD NAREDNE SEDMICE

Drvored od 125 platana na Cetinjskom putu

Radnici gradskog preduzeća Zelenilo posadili su još 35 sadnica platana od predviđenih 50 od Tržnog centra Delta City prema benzijskoj pumpi LukOil na Cetinjskom putu. Ostatak sadnica biće posađen tokom naredne sedmice, budući da se sadnja realizuje ručno, a iskop sadnih jama oprezno, kako ne bi došlo do prekida strujnih kablova, kao i zbog trenutnih vremenskih prilika, saopšteno je iz PG Biroa.

 

Realizacijom ove sadnje Podgorica dobija drvored od 125 platana u dijelu grada koji je, kako se navodi,  inače veoma frekventan i koji građani svakodnevno koriste za šetnju i rekreaciju.

“Glavni grad Podgorica duguje zahvalnost kompaniji Ribnica Commerce na vrijednoj donaciji 50 platana. Zadovoljstvo je što se velike i kredibilne kompanije pridružuju ovakvim akcijama i uviđaju značaj zajedničke borbe za očuvanje životne sredine”, navodi se u saopštenju.

 

Platan je stablo za koje je inače karakteristična velika krošnja i brz rast, kao i otpornost na različite vremenske prilike. Raste na gotovo svakom zemljištu, na osunčanim položajima. Odlično podnosi dim, prašinu i aerozagađenje.

“Predstavlja omiljeno drvo u urbanim sredinama. Mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma upravo ovom prelijepom drveću. Može doživjeti starost i do 500 godina, a procjenjuje se da je upravo najstarije drvo u našem gradu platan”, objasnili su iz Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније