Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 05. 2020. 11:51 >> 11:50

PRODUŽEN KONKURS

Poljoprivrednici za IPARD da konkurišu do 19. avgusta

Rok za podnošenje zahtjeva na konkurs za aktuelni IPARD javni poziv za dodjelu bespovratne podrške primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji produžen je do 19. avgusta, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Prethodni rok za dostavljanje aplikacija, kako podsjećaju, bio je 19. maj.

Iz Ministartsva poljoprivrede navode da su s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu epidemijom korona virusa u kojoj potencijalni korisnici mogu imati teškoće u sakupljanju obimne neophodne dokumentacije, željelii da ostave dovoljno vremena i prostora da korisnici kvalitetno spreme projekte i uspješno konkurišu.

"Uz punu realizaciju mjera podrške iz ovogodišnjeg Agrobudžeta, zatim dodatni paket mjera za sektor poljoprivrede koji je danas počeo da se realizuje avansnom isplatom premija, kao i činjenicom da su stvoreni uslovi da se tokom trajanja epidemije poljoprivredna proizvodnja odvija nesmetano, produženje roka za IPARD podršku dodatni je podsticaj našim proizvođačima i nastavku dinamičnog razvoja domaće proizvodnje", navodi se u saopštenju.

Kroz ovaj IPARD javni poziv poljoprivrednici mogu da konkurišu sa projektima od 10.000 eura do 500.000 eura.

"Za investicije mogu ostvariti bespovratnu podršku od 60 do 70%, što znači da je moguća bespovratna podrška do 350.000 eura po projektu. Poljoprivrednicima je kroz ovaj poziv na raspolaganju 12,3 miliona eura, iz EU fondova i nacionalnog budžeta", navodi se u saopštenju.

Iz Ministrstva pozivaju zainteresovane poljoprivrednike da, bez obzira na značajno produženje roka, rade predano da prikupe neophodnu dokumentaciju i što prije konkurišu na Javni poziv, da bi prije bili ugovoreni i krenuli u realizaciju investicije.

Sve informacije o aktuelnim pozivima zainteresovani mogu pronaći na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja www.mpr.gov.me i www.ipard.gov.me, kao i pozivom na brojeve telefona Direktorata za plaćanja: 020/672-007, 020/672-006, 020/672-026 i 067/205-790.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније