Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 05. 2020. 08:14 >> 08:14
1

URA

Novac za infektivnu ranije obezbijeđen

Iz Građanskog pokreta URA saopštili su da jučerašnja najava premijera Duška Markovića na premijerskom satu da će se sredstva od donacija sakupljenih u toku pandemije usmjeriti za izgradnju nove Infektivne klinike KCCG predstavlja grubo poigravanje sa budžetom Crne Gore, tj. novcem svih građana imajući u vidu da su, kakko dodaju, ta sredstva već bila opredijeljena u 2018. godini.

„Ukazujemo crnogorskoj javnosti da je Vlada Crne Gore na čelu sa Duškom Markovićem najprije 9. aprila 2018. godine tik pred lokalne izbore u većini crnogorskih opština, pa i u glavnom gradu, najavila gradnju nove Infektivne klinike u krugu KCCG za koju su sredstva većim dijelom obezbijeđena iz programa IPA-e za 2018. godinu uz podršku EU“, navode iz GP URA.

Oni dodaju da je saopštenjem Vlade od 24.02. 2019. godine najavljeno konačno otpočinjanje radova na klinici i dodaju da su sredstva za izgradnju obezbijeđena iz programa IPA-e i iz budžeta Crne Gore.

„Tada je generalna direktorica Direktorata za ekonomiju i projekte u zdravstvu Milica Škiljević iznijela podatak da su sredstva za izgradnju klinike obezbijeđena i da će gradnja ubrzo početi. Istu najavu ponovila je u oktobru iste godine“, podsjećaju iz URE.

Iz ove partije kažu i da su reagovali na zahtjev građana na nepodnošljivo stanje u Infektivnoj klinici 2. maja 2019. godine i tada pitali Vladu šta se dešava sa izgradnjom nove klinike i da li su sva sredstva obezbijeđena, no, kako kažu, odgovor nijesu dobili.

Iz GP URA pozivaju Vladu da saopšti gdje je završio novac iz IPA fondova?

"Sada zahtijevamo da u najskorijem roku podnesu raport građanima na šta su otišla već obezbijeđena sredstva iz EU i državnog budžeta za gradnju klinike. Ukoliko ne budu htjeli da odgovore GP URA će se obratiti EU povodom ovog pitanja”, poručili su iz GP URA.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније