Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 04. 2020. 13:37 >> 13:35

MEDENICA ZADOVOLJNA

Sudovi efikasni u zaštiti zdravlja građana

Sudovi su uspješan dio jedinstvenog sistema države i na prvoj su liniji fronta u borbi protiv epidemije Kovid-19, poručila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, nakon sastanaka u Bijelom Polju i Beranama sa predsjednicima sudova čije je sjedište u sjevernoj regiji Crne Gore.

Ona je pohvalila rad svih crnogorskih sudova, a posebno učinke osnovnih sudova u Podgorici, Bijelom Polju i Kotoru, koji su, kako je kazala, bili najopterećeniji predmetima koji su se odnosili na kršenje mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo u cilju zaštite zdravlja građanja.

"Sudovi su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom, radili prekovremeno, i obavljali svoje dužnosti uz poštovanje mjera zaštite, što će nastaviti da rade i ubuduće", poručila je Medenica.

Naglasila je da su preventivne mjere bile djelotvorne, s obzirom na to da među zaposlenima u sudstvu, do sada, nije zabilježen nijedan slučaj inficiranja koronavirusom.

Posjeta Bijelom Polju i Beranama, uslijedila je nakon jučerašnjeg sastanka predsjednice Vrhovnog suda sa predsjednicima svih sudova na teritoriji Podgorice i Danilovgrada, dok je za narednu sedmicu, u cilju podrške daljem radu sudova, planirana posjeta sudovima na primorju.

Kako podsjećaju u Vrhovnom sudu, sudovi redovno rade i obavljaju svoju sudijsku funkciju, a svi odloženi predmeti na neodređeno vrijeme, biće zakazani i sudiće se od 25. maja, uz nastavak poštovanja svih mjera zaštite koje su na snazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније