Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 04. 2020. 14:58 >> 20:26

ČESTITKE PARTIJA

Ramazan u znaku dobrih djela i strpljenja

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, svetog mjeseca posta koji najavljuje jedan od najvećih islamskih praznika Bajram, građanima islamske vjeroispovijesti, kao i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću čestitke su uputili predsjednici partija.

 

Zenka: Ramazan da ojača duh zajedništva

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka poželio je reisu Rifatu Fejziću, svim vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i svim građanima islamske vjeroispovjesti, da ovaj sveti mjesec donese zdravlje, radost i osnaži solidarnost.

“Ovaj mjesec posta dočekujemo u nezapamćenim uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, stoga iskreno vjerujem da ćemo nastaviti da se maksimalno odgovorno ponašamo i poštujemo preporuke nadležnih organa, kako bi se što prije mogli radovati boljim danima”, naveo je Zenka.

On je poželio da ih naredni ramazanski dani podsjete na istinske duhovne vrijednosti i budu ispunjeni dodatnim strpljenjem, vjerom i nadom da iz ove situacije izađemo kao pobjednici.

“Mjesec Ramazana neka bude svima prilika za praštanje i iskupljenje od grijehova, neka jača duh zajedništva, čineći naše društvo boljim i humanijim. Molim Boga da primi post svim vjernicima koji poste Ramazan”, dodao je Zenka.

Husović: Biti strpljiv i činiti dobra djela

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović istakao je da je Ramazan prilika da ljudi ujedine snage, da oproste jedni drugima.

"Upravo u danima koji slijede, kroz post i molitve, važno je da jedni prema drugima iskažemo razumijevanje, humanost, a onima kojima je potrebno pružimo sigurnost i pažnju. Neka u ovom svetom mjesecu post prođe u iskrenoj i dubokoj pobožnosti, a dobra djela budu putokazi u činjenju dobra prema komšijama i prijateljima”, navodi se u čestitki.

Suština mjeseca Ramazana je u odricanju, ali i međusobnom poštovanju i uvažavanju među svim građanima.

“Ovo je mjesec kada svi zajedno moramo praktikovati vrijednosti milosti, saosjećanja, otvorenosti, ljubavi. Ovo je i prilika da u vremenu pandemije koronavirusa, koja je zahvatila cijeli svijet, pokažemo strpljivost.U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, svim pripadnicima islamske vjere, u Crnoj Gori i dijaspori, čestitam početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga u zdravlju i rahatluku provedete. Ramazan šerif mubarek olsun”, poručio je Husović.

Popović: Da dane Ramazana provedete u domovima

U čestitki Liberalne partije predsjednik Andrija Popović ističe da je uvjeren da nas nakon epidemije čekaju bolji dani i da ovo vrijeme moramo iskoristiti da promislimo o univerzalnim vrijednostima humanosti, čovjekoljublja i praštanja, a Ramazan nosi upravo takve poruke.

“U ovim izazovnim vremenima želim vam da dane Ramazana provedete u najljepšim djelima i mislima i u dobroj volji u svojim domovima sa porodicama. Pazeći jedni na druge i čuvajući zdravlje i sebe i drugih na najbolji način pokazaćemo vrijednost ovih blagdana”, saopštio je Popović.

Cungu: Ramazan u domovima s molitvom 

I predsjednik Force Nazif Cungu zamolio je vjernike u čestitki da Ramazan provedu u domovima.

“Svi  sa velikom radošću dočekujemo ovaj mjesec, jer  post obasjava srca vjernika i uzdiže ih do najvišeg stepena pobožnosti. Ove godine zbog  pandemije korona virusa  Vas molim, da  mjesec  Ramazan provedemo u svojim domovima u molitvama, bogosluženju i dobrim djelima.Od srca u svoje ime kao i u ime Nove Demokratske Snage Forca vam želim lak post, dobro zdravlje, sreću i blagostanje za vas i vašu porodicu”, navodi se u saopštenju.

Bečić: Post da donese mir, blagostanje i dobro zdravlje

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, u svoje i ime partije svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti čestito je početak svetog mjeseca Ramazana.

Pandemija korona virusa koja je promijenila sve naše navike, kako kaže Bečić, učiniće da se i ovaj Ramazan provedete bitno drugačije od svakog prethodnog.

"Ali, to je neophodno da bi se svaki sljedeći Ramazan praznovao onako kako je to uvijek bio slučaj: uz dobra djela, posjete, susrete i darivanja. U želji da vama i vašim porodicama post donese mir, blagostanje i dobro zdravlje, još jednom vam, srdačno, čestitam početak svetog mjeseca Ramazana", zaključio je Bečić.

Joković: Uz istinsku vjeru sve može

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković čestitao je pripadnicima islamske vjeroispovijesti početak mjeseca Ramazana, navodeći da je to mjesec posta, milosti i praštanja.

Joković je kazao da će teško biti ispoštovati sve običaje koji idu uz mjesec Ramazana, posebno u vrijeme pandemije.

On je dodao da se uz istinsku vjeru sve može.

“To smo pokazali slaveći katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs. Jer vjera je ono što nas drži zajedno, što nas čini ljudima”, poručio je Joković.

On je kazao da svi treba da poštuju univerzalne duhovne i etičke vrijednosti i njeguju ih.

“Neka vam je srećan mjesec Ramazana”, navodi se u čestitci Jokovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније