Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2020. 11:21   >>  11:20 2

SADA NA 105.

Na listi slobode štampe CG pala jedno mjesto

Crna Gora je pala za jedno mjesto na rang-listi slobode štampe Reportera bez granica u 2020. i sada se nalazi na 105. poziciji.

Od zemalja regiona najbolje je plasirana Slovenija (32. mjesto, prošle godine bila je 34.), a zatim Rumunija koja je pala za jedno mjesto na 47. poziciju. Bosna i Hercegovina se popela za čak 5 mjesta na rang listi i sada je 58. Odmah iza nje, na 59. mestu, je Hrvatska koja je takođe za 5 mjesta skočila na rang-listi Reportera bez granica. Srbija je na 93. poziciji, a Albanija je pala za dvije pozicije, na 84. mjesto.

Najbolje plasirane, kao prošle godine su Norveška (1), Finska(2) i Danska (3). Njemačka je popravila svoj rang za dvije pozicije i sada je na 11. mjestu.

Pri samom dnu rang-liste Reportera bez granica su Iran (173) i Kina (177), a na poslednje tri pozicije nalaze se Eritreja, Turkmenistan i Sjeverna Koreja (180).

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније