Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M. ]

20. 04. 2020. 11:23 >> 11:21
1

ČANOVIĆ

Pandemija neće poremetiti novu fazu projekta 1000 plus

Pandemija virusa korona neće poremetiti novu fazu projekta 1000 plus, pa se realizacija očekuje najkasnije do kraja godine, kazao je Radiju Crne Gore direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

 

Dokumentacija će biti spremna već krajem ljeta, a termin raspsivanja javnih poziva za banke, građevinare i konačno građane,koji žele da stambeno pitanje riješe pod povoljnijim uslovima, zavisiće od dinamike suzbijanja pandemije i termina održavanja izbora.

"Još ne znamo kada će biti parlamentarni izbori, a moramo voditi računa o tome da tokom predizborne kampanje nema dodjele vaučera. Ali projekat bi trebalo da bude ralizovan najkasnije do kraja godine. Mi radimo, pripremamo dokumentaciju, sredstva su obezbijeđena i nadamo se već krajem ljeta da će sve biti spremno”, zaključuje Čanović.

Kroz tri faze proojekta do sada je oko tri hiljade građana uzelo stambeni kredit pod povoljnijim uslovima, a u Ministarstvu očekuju da bi kroz ovogodišnji 1000 plus još 400 domaćinastava moglo riješiti stambeno pitanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније