Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M. ]

19. 04. 2020. 10:56 >> 11:02
15

MITROPOLIT MIHAILO

Uskršnje dane provesti kod kuće i pokazati odgovornost

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo čestitao je svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs, poručujući da uskršnje dane provedu kod kuće i pokažu odgovornost prema sebi, najmilijima, društvu i Crnoj Gori.

 

Prema njegovim riječima, u vrijeme velikog iskušenja svi su dužni da se povinuju i strogo pridržavaju naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

»Ne odazivajte se na pozive neodgovornih i zlonamjernih svještenika Beogradske patrijaršije koji pozivaju vjerujuće na litirgiju na Vaskrs. Izlažete sebe, porodice i sve koji s vama kontaktiraju opasnosti od zaraze koronavirusom, koja se može završiti s teškim posledicama, čak i smrću«, navodi se u čestitki Mihaila.

On je poručio vjernicima da Uskršnje dane treba da provedu u kućama sa porodicom i pokažu odgovornost prema sebi, najmilijima, društvu i Crnoj Gori.

»Ostanite u kućama s molitvom na usnama za sve one koji ovih dana brinu o nama i našem zdravlju, koji su spremni i živote da polože za odbranu nas i svih naših najmilijih od opasne zaraze koronavirusom«, naveo je Mihailo.

Kako je kazao, ako ima dana kojima se treba radovati, to je dan Vaskrsa u kome se proslavlja vaskrsenje Hrista Boga.

»Zatvoreni u kućama neka naša srca budu otvorena, neka ih dotakne vaskrsli bog i gospod naš Isus Hristos. Neka molitvenike uzdrži da istraju u ove dane velikoga iskušenja, osnaži sve one koji se zalažu da spriječe širenje zaraze i liječe oboljele, a oboljele milosrdno okrijepi”, navodi se u čestitki.

Kako je kazao Mihailo, žrtvom i vaskrsenjem Spasitelj svijeta podario je ljudima vječni život i zahvaljujući tom velikom nadistorijskom događaju svi dani od nastanka svijeta dobijaju puni smisao.

»Njegovo vaskrsenje je kvasac života, vječne istine i pravde koji se ucijepio u tvorevinu božju, u ljude, i tako je čovjeka, kao prolazno i i smrtno biće, preveo u besmrtnost kome je dat smisao bivstvovanja«, stoji u čestitki.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније